Fransa, Erdoğan'ı istememiş

Gazeteci Mehmet Ali Birand, Türk diplomatların Emine Erdoğan'ın Fransa'ya gitmesine karşı çıktıklarını iddia etti.

Fransa, Erdoğan'ı istememiş
CHP lideri Deniz Baykal'ın, 2004 yılında Başbakan Erdoğan'ın Fransa ziyaretiyle ilgili ortaya attığı iddia gündemin sıcak maddesi haline geldi.

Baykal, o dönem Fransa cumhurbaşkanı olan Chirac'ın, Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan'la birlikte gelmemesini söylediğini iddia etti.

Akşam sattlerinde Başbakanlık'tan konuyla ilgili yalanlama ve Baykal'a sert bir cevap gelirken, gazeteci Mehmet Ali Birand da bir açıklama yaptı.

Birand, Kanal D Haber'de konuya ilişkin yorumunda, "Deniz Baykal'ın sözünü ettiği olayın içinde yaşadım. İlk defa İsmet Berkan Radikal’de de açıkça yazmıştı" dedi ve şöyle devam etti:

"Olay 2004 yılında geçti.

Başbakan OECD'nin Dönem Başkanı olarak Paris'e gidip, kısa da olsa resmi bir gezi yapacaktı.

Devlet Başkanı, Baykal'ın dediği gibi Sarkozy değil, Chirac idi. Fransızlar değil, bizim diplomatik çevrelerimizden şu söylendi: Fransa’da da türban ve burka tartışılıyor. Üstelik Türkiye’nin AB'ye adaylığı geliyor. Emine Hanım gelirse, bu tartışmalar yön değiştirebilir ve ilk resmi ziyaret türban gölgesinde kalır...

Doğruyu söyleyelim, Fransa "Emine Hanım gelmesin" demedi. Üstelik, resmi ziyaretlerde Fransız protokolü türbanlı veya çarşaflı dahi olsa hiç umursamaz. Öyle olsaydı, sonraki ziyaretlerde Sarkozy Emine Hanım’ın elini sıkmaz, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşinin elini öpmezdi."

Başbakanlık, gezide Emine Erdoğan'ın da yer aldığını açıklamıştı.

NTV