Doğu Anadolu'da 285 köy yolu kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 285 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu'da 285 köy yolu kapandı
Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi, yüksek kesimlerde bulunan köylere ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bölge illerinden Tunceli’de 182, Erzurum’da 72, Ardahan’da 16, Kars’ta 10 ve Muş’ta 5 olmak üzere toplam 285 köy yolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdare müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını zaman zaman artıran tipiye rağmen aralıksız sürdürüyor.

Karla mücadele ekipleri, yolu kapalı olan köylerden durumu ağırlaşan hastaları da kar üstü araçlarla hastanelere ulaştırıyor.

Erzurum’da son 24 saat içerisinde durumu ağırlaşan 1’i hamile 4 hasta, karla mücadele ekiplerince hastanelere yetiştirildi.

Kent merkezlerinde de belediye ekiplerince iş makineleriyle cadde ve sokaklardan toplanan kar ve buz birikintisi kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri ise kara yollarında kar temizliği ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıyor.

Bu arada, Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede kar yağışının aralıklarla hafif şekilde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlıkları Ağrı’da 45, Erzurum’da 18, Ardahan’da 13 ve Kars’ta 7 santimetre olarak belirlendi.

Gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise Ağrı’da eksi 12, Kars’ta eksi 9, Ardahan’da eksi 8, Erzurum’da eksi 5, Iğdır’da eksi 3 ve Erzincan’da 0 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan’da eksi 4, Erzurum’da eksi 2, Kars ve Ağrı’da eksi 3, Iğdır’da 4 ve Erzincan’da 5 derece olacağı tahmin ediliyor.