Develer Güreş Öncesi Görücüye Çıktı

Muğla'nın Milas ilçesinde Pazar günü Yeni Milasspor yararına yapılacak deve güreşi öncesinde develer şehir turu attı.

Develer Güreş Öncesi Görücüye Çıktı
Muğla'nın Milas ilçesinde Pazar günü Yeni Milasspor yararına yapılacak deve güreşi öncesinde develer şehir turu attı.
14 Şubat Pazar günü Afet Toplanma Sahası'nda yapılacak olan deve güreşi öncesinde develer şehir merkezinde gezdirildi. Develer şehir turu atarken vatandaşlar da Yeni Milasspor yararına yapılacak güreşe davet edildi. Develer şehir içinde gezdirilirken vatandaşlar ve turistler tarafından ilgiyle izlendi ve develerin bol bol fotoğrafları çekildi. Develer şehir içinde gezdirilirken trafiği de kısa sürelide olsa durdurdular. Davul zurna eşliğinde yapılan tanıtım ve davet gezisi Atapark'ta sona erdi.
Yapılacak deve güreşiyle ilgili bilgi aldığımız Milas Deveciler Derneği Başkanı Fikret Aklaya, "Bu yıl düzenleyeceğimiz deve güreşi Yeni Milasspor yararına olacak. Milas Deveciler Derneği olarak, gelenek örf ve adetlerimizi yaşatmak adına her yıl deve güreşi organizasyonunu üstleniyoruz. Amacımız halkımıza geçmişten günümüze gelen örf adetimizi geleneğimizi yaşatıp insanlarımızı Ege, Akdeniz ve Marmara'nın en güzel deve güreşi organizasyonu izlettirme zevkine varıp onlara güzel bir deve güreşi seyrettirmek. Deve sahipleri arasındaki bağları güçlendirip insanların güzel bir kış sporuna tanıtlık etmelerini istiyoruz. Bu sporun yaşatılmasına destek veriyoruz" dedi.
Alkaya, Marmara bölgesinden ve Ege kıyı şeridinden 150 devenin güreşe katılacağını belirtti.
Yeni Milasspor Yönetim Kurulu Üyesi Esen Küçük ise, "Ege bölgesinin değişik yerlerinden deveci konuklarımız olacak. Hava müsaade ederse coşkulu bir deve güreşi olacağını tahmin ediyorum. Güreş Milasspor yararına yapılacak" diye konuştu.