Denizci Albayın onur intiharı

Eşinin ihanet görüntüleri internete düşen, İzmir'de görevli Deniz Kurmay Albay Berk Erden beylik tabancasıyla canına kıydı.

DENİZCİ ALBAYIN ONUR İNTİHARI

İzmir Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Deniz Kurmay Albay Berk Erden dün saat 16.30 sıralarında lojmanlardaki dairesinde intihar etti. Silah sesi üzerine daireye giren yetkililer, albayın cesedi ile karşılaştı. Albay Erden’in beylik tabancasıyla başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi. Askeri savcının incelemesinin ardından ceset Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

Bazı subaylarla ailevi nedenle tartıştığı öne sürülen Erden’i intihara sürükleyen olayın eşinin kendisini aldattığı iddia edilen bir videonun 20 gün önce internet ortamına düşmesi olduğu iddia edildi. ‘Donanmada bir yasak aşk hikayesi’ şeklinde başlayan videoda evli olan Albay A.Ö. ile Albay Erden’in eşi olduğu öne sürülen Ö.E. adlı kadının aşk yaşadığı iddia ediliyor. Ankara’da bir evin fotoğrafı A.Ö.’nün garsoniyeri olarak gösteriliyor. Ö.E.’nin Albay Erden’e ait olduğu iddia edilen otomobille garsoniyere gidip 3 saat kaldığı belirtiliyor. Kadının evden ayrılışı sırasında her iki tarafın da eşlerinin durumu bilmesi halinde ne diyecekleri soruluyor.

Son dönemde emekli ve muvazzaf 6 subayın intiharının ardından askeri savcılık, Albay’ın intiharıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.