Burhaniye'yi su bastı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde etkili olan sağanak yağış, İskele mahallesinde çok sayıda evin sular altında kalmasına neden oldu.

Burhaniye'yi su bastı
Mahallenin Kabaağaç caddesi çevresinde bulunan onlarca evin zemin katlarının sularla dolduğunu belirten emekli öğretmen Ali Atik, önlem alınmasını istedi.

İlçenin İskele mahallesinde çok sayıda evin zemin katlarının sularla dolması vatandaşların tepkisine neden oldu. Her yıl çok yağışlı günlerde aynı manzaranın yaşandığını belirten Ali Atik, Haziran ayında önlem alınması için belediyeye dilekçe verdiklerini söyledi. Sular içinde kalan eşyalarının ziyan olduğunu belirten Atik, “İki günden beri yağan yağmur yüzünden sular altında kaldık. Çevremizdeki çok sayıda vatandaş mağdur oldu. Yetkililerden önlem almalarını istiyoruz. Yakınımızdaki bir siteye yol yapılırken dere yatağı kapatıldı. Bu yüzden de Horata yokuşundan gelen sular bizim mahalleyi bastı. Geçtiğimiz yıllarda da sıkıntı yaşadığımız için haziran ayında belediyeye dilekçe verdik. Ancak önlem alınmadı. Belediyenin önlem almasını istiyoruz. Suları denize ulaştıracak kanallar açılmasın istiyoruz” dedi.