Başkent'ten Arnavutluk'a yardım

Sel felaketine uğrayan Arnavutluk'a, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından zorunlu ihtiyaç maddelerinden oluşan 2 TIR'lık yardım malzemesi gönderildi.

Başkent'ten Arnavutluk'a yardım
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında Arnavutluk'un kuzey bölgelerinde yaşanan selden zarar görenlerin yaralarını sarmak amacıyla gıda, giyim ve diğer zorunlu ihtiyaç maddelerinin belirlenmesi ve bölgeye ulaştırılmasına karar verilmişti. Karar doğrultusunda yardım malzemeleriyle dolu 2 TIR, Ankara'dan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a hareket etti.
TIR'lara, her yaştan insana göre 1000 çift çizme-bot, 500 yatak, 600 yastık, 600 battaniye ile içerisinde makarnadan salçaya, deterjandan şekere kadar pek çok gıda malzemesinin bulunduğu 2000 koli yüklendi.
Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Meydan'ın koordinasyonunda Tiran'a ulaştırılacak yardımların burada Tiran Belediyesi'ne teslim edilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

"DİLEĞİMİZ BÖYLE FELAKETLER YAŞANMASIN"

Türkiye'nin neresinde olursu olsun deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerde vatandaşların yardımına ilk koşan kurumun Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Başkan Melih Gökçek, dünyanın neresinde benzeri bir problem olursa yine imkânlar çerçevesinde yardımı esirgemediklerini kaydetti.
Ankara'nın Tiran ile kardeş şehir olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, sel felaketinin ardından gelen talep doğrultusunda konunun Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldiğini ve Meclis üyelerinin hiç düşünmeden oybirliğiyle yardım yapılmasını kabul ettiğini dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi'nin Pakistan depreminde de bölgeye 1 milyon battaniye ile iki adet mobil fırın, Batman, Diyarbakır ve Şırnak'ta yaşanan sel felaketlerinde ise nakdi karşılığı 4 milyon lira olan yardım malzemesi gönderdiğini hatırlatan Gökçek, "Dileğimiz, dünyanın hiçbir köşesinde böyle felaketler yaşanmasın" dedi.