Başkan kadınların siyaset yapmalarını istedi

İcraatlarını anlatmak üzere kadınlarla biraraya gelen Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, hanımlara siyasette daha aktif görevler alma çağrısında bulundu.

Başkan kadınların siyaset yapmalarını istedi
Göreve başladıkları Nisan-2009’dan bu yana yoğun bir tempo içinde çalıştıklarını ifade eden Karahan, ilçenin sorunlarının çözümünün ortak bir akılla yürütüleceğini bunun için de mutlaka kadınların fikirlerine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Simavlı kadınlardan ana sevgisini, duyarlılığını ve sabrını siyasal yaşama taşımalarını isteyen Belediye Başkanı Kasım Karahan, hanımların görüşlerine, fikirlerine ve desteklerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını anlattı.

Bundan sonra hanımlar başta olmak üzere vatandaşlardan belediye çalışmalarını denetlemelerini de talep eden Karahan, "Simav Belediyesi olarak yaptığımız her çalışmayı denetleyin. Telefonum 24 saat açık. Gördüğünüz olumsuzlukları veya eksiklikleri bize bildirin” dedi.

Simav’da attıkları her adımı ve yaptıkları her çalışmayı beş yıl sonrasını düşünerek gerçekleştirdiklerini vurgulayan Karahan, "Makamlar gelip geçici. Görevi tamamladığımızda bıraktığımız eserlerle anılmak istiyoruz. Amacımız Simav’a kalıcı eserler bırakmaktır" diye konuştu.

Belediyenin Simavlı hanımlara yönelik Yeni Düğün Salonu’nda gerçekleştirdiği toplantıya Simavlı hanımlar yoğun ilgi gösterdi. 850 kişilik salonda oturacak yer kalmadı. Bazı hanımlar toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı. Hanımların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Kasım Karahan, bu tür bilgilendirme toplantılarını sıkça tekrarlamak istediklerini söyledi.

9 aylık icraatlarını slaytlar eşliğinde anlatan Karahan, daha sonra hanımlardan gelecek dönemde yapılmasını arzu ettikleri yatırımlar hakkında görüşlerini sordu. Esenevler, 101 Evler, Karakür ve Kekliktepeli hanımlar mahallelerine jeotermal enerji isterken bazı hanımlar yeşil alan ve oyun parklarını çoğaltılmasını talep etti. Belediye otobüs seferlerinin sıklaştırılması talebinde bulunan Simavlı hanımlar kendilerini dinlediği için Belediye Başkanı Kasım Karahan’a teşekkür ettiler.

Simav’da ilk kez gerçekleşen Hanımları Bilgilendirme Toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları Doğan Eren, Süleyman Özkan, Özel Kalem Müdürü Hakan Yenen, Belediye Meclisinin DP’li bayan üyesi Zehra Akay’da katılarak destek verdi.