Adalar Müzesi bu yaz açılıyor

İstanbul'un incisi, Adaların tarihini sergileyecek olan Adalar Müzesi bu yaz açılıyor.

Tarihi varlıkları ve doğal güzellikleri ile geçmişte olduğu gibi bugün de farklı gündelik yaşam deneyimlerini barındıran, çok kültürlülüğü ile önemli bir yere sahip olan İstanbul’un incisi, nefes alma kanalı, Adaların tarihini bütünlüklü olarak sergileyecek Adalar Müzesi bu yaz açılıyor.

Nihayet Adalar ve İstanbul kent müzesine kavuşuyor. İstanbul Adalarının sosyal tarihini, bugünü ve geleceği ile birlikte anlatan, sahip olduklarını biriktiren, koruyan ve yarına aktaran bir müzesi olacak.

Kentlerin gelişkin toplumsal ve kültürel yaşam ortamları için vazgeçilmez mekanlar olan müzeler özellikle son yıllarda, müzecilik alanında yenilenen yaklaşımların katkısı ile, çok daha etkili, canlı, merak edilen yerler olma özelliği kazanıyor. Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi İstanbul’da da birbiri ardına yeni müzeler açılıyor ve var olan müzeler kendilerini yenileme gayreti içerisine giriyor.

Kent yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan müzelerin önemi giderek daha doğru kavranmaya başlanıyor. Adalar da tarihini anlatan müzesini kurarak bu önemli kültür hareketine tarihsel bir katkı sunmaya hazırlanıyor.

Adaların tarihini anlatan bir müze kurulması yıllar süren bir hayalin, emeğin sonucunda nihayet Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı’nın işbirliği ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansal desteğinde somutlaşıyor. 7 Nisan 2009 tarihinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Vakfı arasında imzalanan protokol ile Adalar Müzesi kuruluş çalışmalarına resmen başlandı. Müze’nin 2010 yaz aylarında kapılarını açması planlanıyor.