4 ilçe başkanı görevden alındı

Adalet ve Kalkınma Partisi, Tunceli'de dört ilçe başkanını görevden aldı.

4 ilçe başkanı görevden alındı
AK Parti Genel Merkezi Tunceli'de `görevlerini iyi yapamadıkları, halkla diyalog kuramadıkları' gerekçesiyle Pülümür, Pertek, Mazgirt ve Ovacık ilçe başkanlarını görevden aldı.

AK Parti'nin geçen hafta yapılan MYK toplantısında Tunceli'de 4 ilçe başkanının görevden alınması kararlaştırıldı. Karar üzerine Pülümür İlçe Başkanı Niyazı Genç, Pertek İlçe Başkanı Ramazan Bozdoğan, Mazgirt İlçe Başkanı Aydın Dinçer ve Ovacık İlçe Başkanı Rıza Çolak, görevden alındı. Bunların yerine Pülümür'de Mehmet Yıldız, Mazgirt'te İsmet Keskin, yeni yönetimi oluşturmak için görevlendirildi.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz, görevden alınan ilçe başkanlarının genel merkez tarafından denetime tabi tutulduğunu söyledi. Açıkgöz, şöyle dedi:

"Yapılan inceleme ve denetimler sonucu ilçe yöneticilerinin partisel anlamda görevlerini yapamadıkları ve halk ile diyaloglarını iyi kuramadıkları, yönetim toplantılarını eksik ve zamanında yapmadıkları tespit edildi. Yapılan tüm uyarılara rağmen kendilerini düzeltmedikleri, tekrar tespit edildiği için genel merkezimiz tarafından görevden alınmışlardır. Pülümür ile Mazgirt'te yeni yönetimin oluşması için iki arkadaşımıza görev verildi. Diğer iki ilçemize ise yeni ilçe başkanı ve yönetim kurulu ataması en süre içinde yapılacaktır."