2011 için şimdiden çalışmaya başlayın

Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefet partileri tarafından ortaya atılan erken seçim iddialarına açıklık getirdi.

2011 için şimdiden çalışmaya başlayın
Anayasa değişikliklerini Meclis’ten geçirmenin zorluğuna dikkat çeken Erdoğan, “Şu anda bile bu toplantıda 50 kişi yok, kiminin işleri var, kimi yurtdışında” dedi. “Muhalefet destek vermeyeceğini açıkladı” diyen Erdoğan, “330’un çıkacağından tam emin olmadan bu konuyu gündeme getirmeyeceğiz” dedi.

TEK KALSAK DA DÖNÜŞ YOK

330’un bulunamamasının siyasi etkilerinin olacağına dikkat çeken Erdoğan, “Bunun için de bütün tereddütlerimizin ortadan kaldırılması lazım. Bizim fire vermememiz lazım. Sonuçta bu kapalı oylama, arkadaşlarımızı dışarıdan etkileyebilecekler olabilir. Emin olduğumuzda gündeme getiririz” dedi. DSP ile konuşulabileceğini belirten Erdoğan, uygun zemin aramaya devam edeceklerini vurguladı. Bazı milletvekilleri de toplumun hoşuna gidecek değişiklikler önerdi.

ŞİMDİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYIN

Açılımlar konusundaki kararlığını da vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Bu yaptıklarımızın önemi süreç içinde daha iyi anlaşılacak. Ülkemizin geleceği, kardeşliği, barışı, birliği buna bağlı. Gerekirse partimizi riske etme pahasına da olsa bu işi sonuçlandıracağız. Kesinlikle taviz vermeyeceğiz.” Erdoğan, erken seçim için de “Erken seçim yok, seçimler normal zamanında, 2011’in Temmuz ayında yapılacak. Şimdiden çalışmaya başlayın” diyerek noktayı koydu.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise Alevi açılımına ilişkin bilgi verirken, “Cemevlerinin, ibadethane olmasa da mutlaka bir statüye kazandırılması gerekiyor” dedi. Erdoğan da milletvekillerinden açılımları seçim bölgelerinde halka anlatmalarını isteyerek, yanlış anlamalara yol açabilecek söylemlerden kaçınılmasını istedi.

FIRSAT HENÜZ KAÇMADI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yaklaşık 8.5 saat süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aksine “Anayasa değişikliğiyle ilgili süreç devam ediyor. Hazırlık tamamlanınca uzlaşma aranacak. TBMM zemini yoklanacak” dedi.