'TBMM'de 'Haka dansı' yapıyorlar''

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu 'TBMM'de sorunları çözmek yerine birbirlerine 'Haka dansı' yapıyorlar' dedi.

'TBMM'de 'Haka dansı' yapıyorlar''
Topçu, Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma, Dayanışma ve Koruma Derneği (YURTDER) Genel Başkanı Murat Yıldız ve beraberindekileri parti merkezinde kabul etti.

Yurtlarda yaşayan ve sonrasında oradan ayrılmak zorunda kalan çocuklar için gerekli koruma önlemlerinin yeteri kadar alınmadığını savunan Topçu, bu çocuklara, sosyal devletin şartı olarak sahip çıkılması gerektiğini ancak devletin sosyal devlet olma görevini yerine getirmediğini söyledi.

''AB'nin bölücülüğe ilişkin kriterlerini anında yerine getiren hükümet, bu tür sorunlara ilişkin kriterleri her nedense değerlendirmiyor'' şeklinde konuşan Topçu, ''Mecliste sorunları çözecekleri yerde birbirlerine 'Haka dansı' yapıyorlar'' dedi.

Kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' olarak da bilinen gençlere ''ağır cezalar verilmesinin doğru olmadığını'' ifade eden Topçu, bu çocukların mahkum olmasını önlemeye yönelik yasal düzenlemeleri desteklediklerini ifade etti.

YURTDER Genel Başkanı Murat Yıldız ise temsil ettikleri kesimin çeşitli sorunlarını anlattı. Yıldız, ''Eylemde bulunan Tekel işçilerinden 450'si, yetiştirme yurtlarından ayrılanlardan'' dedi.