Senem'i arama çalışmaları sona erdi

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, dalgaların denize sürüklemesi sonucu kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Senem Kasap'ı arama çalışmaları sona erdi.

Senem'i arama çalışmaları sona erdi
Fındıklı Kaymakamı Hakan Alkan, Merkez Mahallesi sahilindeki rıhtımda, 2 hafta önce akşam saatlerinde, arkadaşlarıyla birlikte yürürken aniden gelen büyük dalgaya kapılarak denize düşen Senem Kasap'ın (21) bulunması için karadan ve denizden bütün imkanları seferber ederek arama çalışması yürüttüklerini anımsattı.

Yapılan çalışmalardan bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını belirten Alkan, ''Artık genç kızın cesedini bulma yönünde bir umudumuz kalmadığından dolayı arama çalışmalarının sonlandırılmasını kararlaştırdık. Ancak Karadeniz'de akıntı yönü Gürcistan tarafına olduğu için çevre ilçeler ile Gürcistan makamları konudan haberdar edildi. Cesedin görülmesi halinde bize haber verecekler. Ayrıca çevre ilçelerdeki balıkçılar da duyarlı olacaklar'' dedi.

ÜÇ BOYUTLU KAMERALAR BOZUK ÇIKTI

Alkan, Senem'i üç boyutlu kamera ile aramayı düşündüklerini, bu yönde temaslarda bulunduklarını ifade ederek, ''Bu kameralardan Türkiye'de zaten birkaç tane var. Ancak baktırdığımız bütün kameraların bozuk olduğu belirlendi. Bu nedenle üç boyutlu kamera ile arama çalışması yapma gibi bir şansımız kalmadı'' diye konuştu.

Öte yandan, genç kızın ailesi umutlarını kaybetmedi. Hala Rize'de bulunan ailenin bugün Arhavi ilçesinde kaymakam ve balıkçılarla yapılan bir toplantıya katıldıkları, yarın da Hopa'da sahil güvenlik birimleri ile yapılacak toplantıya katılacakları öğrenildi. Toplantılarda cesedin su yüzüne çıkması halinde haberdar olunabilmesi için yapılması gerekenlerin görüşüldüğü öğrenildi.