Muayene etmediği Cihad'dan özür diledi

İsmi nedeniyle Almanya'da muayene edilmeyen Cihad isimli gençten o doktor özür diledi.

Muayene etmediği Cihad'dan özür diledi
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'ndeki Donaueschingen kentinde oturan diş hekimi, adının `Cihad' olması nedeniyle muayene etmediği 16 yaşındaki Cihad Çelik, babası Azmi Çelik ile Villingen- Schwenningen Kriminal Polis Müdür Yardımcısı Manfred Leypold'in önünde özür diledi. Leypord konunun kendileri acısından kapandığını bildirdi.

Cihad Çelik geçen hafta muayene olmak için oturduğu Pfohren kasabasından Donaueschingen'e gelirken her zaman muayene olduğu doktor izinli olduğu için yerine bakan kadın doktora muayene olmak istedi. Muayene başladığında kadın dişhekimi, Cihad'a adının anlamını sordu. Cihad Çelik adının `İslam'ı yaymak için yapılan kutsal savaş' anlamına geldiğini söyleyince, kadın doktor korktuğunu ve kendisini tehdit altında hissettiğini, radikal eylem ve insanlardan uzak durduğunu belirterek muayene etmeyeceğini söyledi.

Olanları ailesine anlatan Çelik ailesi olayı polise intikal ettirdi. Alman medyasında geniş yer bulan olay üzerine pazar günü Polis Şefi Manferd Leypord'un girişimiyle bir araya gelen taraflar, birbirlerinden davacı olmadıklarını açıkladı. Kadın Dişhekimi ise Çelik ailesinden özür diledi.

Polis Şefi Manferd Leypord aracılıyla konuşan kadın diş hekimi "Yanlış anlama sonucu bu noktaya gelindi. Ben bütün radikal uçlara karşı biriyim" dedi. Polis şefi Manferd Leypordy, konunun kendileri açısından kapandığını bildirerek, "Davanın böyle sonuçlanması her iki taraf için de yararlı oldu. Konunun büyütülmesi kimseye yarar sağlamaz" dedi.

Cihad Çelik'in babası Azmi Çelik ise, son 3 günde, sadece bu işle ilgilenir hale geldiklerini pazar günü konunun kendileri için kapandığını anlatırken, "Bayan hekim bizden özür diledi. `Bir yanlış anlaşılma neticesi bu durum oluştu' dedi. Özürünü kabul ettik ve konuyu kapattık. Zaten Polis de bu konuda bize yardımcı oldu. Bugün polis merkezi basın bürosu, anlaşmamıza dair bir bülten hazırlayacak. Artık huzur bulmak istiyoruz" diye konuştu.