Ülkücü kadınları bilgilendirme toplantısı

Ülkücü İşçiler Derneği Alanya Şubesi'ne üye kadınlar, İslam'da kadının yeri konusunda bilgilendirildi.

Ülkücü kadınları bilgilendirme toplantısı
Emekli Müftü Hasan Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen "İslam'da kadın ve İslam'da kadının önemi" konulu konferansta Mısır, Babil, Hint, Çin ve İslam'dan önce Arap Yarımadası'nda kadının nasıl tanımlandığını ve toplumda ne şekilde karşılandığını örneklerle anlattı.
Değişik medeniyetlerde kadına verilen değerle İslam'da kadının önemini karşılaştıran Arslan, "İslam'da kadın ile erkek eşittir. Erkeğin hakkı neyse kadınınki de aynıdır. Kadın yatağın döşeğiyse erkek de yorganıdır. Biri olmazsa diğer eksik kalır" diye konuştu.
Kadına bu kadar değer veren İslam dininin kuralları olduğunu belirten Arslan, "Kadınların öncelikle başlarını örtmeleri gerekiyor. Bunun şartları Kura'nı Kerim'de açıkça belirtilmiştir. Kadınlar, erkelerin taciz etmesine mahal vermeyecek şekilde giyinmeli. İsteyen başını örter istemeyen örtmez. Kimseye zorla bir şey yaptırılamaz. İslam böyle emrediyor" şeklinde konuştu.
İnsanların bu dünyaya mutlu olmaları için gönderilmediğini ifade eden Arslan, asıl mutluluğun cennette vaat edildiğine dikkat çekti.
Ülkücü İşçiler Derneği Alanya Şubesi kadın Kolları Başkanı Fatma Keleş'in de bulunduğu konferansa yaklaşık 30 kadın katıldı.