Masum Türker'e tazminat davası
AK Parti yönetimi, DSP Genel Başkanı Masum Türker'in DSP Kocaeli İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşma nedeniyle 25 bin TL'lik tazminat davası açmaya karar verdi.

Türker'in partililere hitaben yaptığı konuşmada Anayasa değişikliğinden bahsederken sarf ettiği, "Fakat bu değişiklik talebinin böyle bir iktidar döneminde gelmesi talihsizliktir. Düşünün ki, ülkenin en önemli ilaçlarının olduğu bir kutunun önünde kuduz köpek var. Biz bu kuduz köpeği ihraç edip, ilacı halka dağıtacağız. Uzaktan taş atmakla kuduz köpek ıslah olmaz. Yoksa hergün kuduranların sayısı artar" sözleri dava konusu oldu.
AKP Genel Merkezi, bu sözlerinden dolayı Türker aleyhinde, partinin kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 25 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.
