İşkenceci polisler bonus aldı

Ünlü yönetmen Süreyya Sırrı Önder, 12 Eylül askeri yönetimi sırasında kendisine işkence yapan polislerin bonus aldığını söyledi.

İşkenceci polisler bonus aldı
Kanal 24'te her cuma ekranlara gelen Kafa Dengi adlı programın sunucularından Süreyya Sırrı Önder'den ilginç sözler: 12 Eylül'de bana işkence yapanlar bonus aldılar.

Tarık Tufan, Selahattin Yusuf ve Süreyya Sırrı Önder'in hazırlayıp sunduğu Kafa Dengi adlı programın konuğu bu kez şair Burhan Sönmez oldu. Sönmez, polislerin yakaladıkları kişi başına prim aldığını söyleyip Süreyya Önder'e bir soru yöneltmesi üzerine ünlü yönetmen, 12 Eylül günlerinde kendisine işkence yapanların da benzer bir primle ödüllendirildiğini söyledi.

İşte programda ekran başındakileri adeta donduran diyaloglar:

Burhan Sönmez: Polis yaptığı işlere göre bonus alıyor. Yani prim alıyorlar. Senin zamanında ne kadar vardı bonus?

Süreyya Önder: Bizim zamanımızda da vardı evet... Bizim işkencecilerimiz kendi aralarında konuşurdu, 'Bana şu kadar ekstra çıktı' diye...

Tarık Tufan: Burhan Sönmez'den de çok bonus kazandılar

Süreyya Önder: Burhan'ın yanında ben haya ederim. Burhan'ın başına gelenlerden... Özellikle başına gelenlerden... (Burhan Sönmez'e yapılan yapılan işkence sonrasında kafasından yara aldığını kastediyor)

KELLE BAŞINA BONUS MU?

Burhan Sönmez: Bonus veriliyor diye haber yaptılar.Ben merak ettim. Polis hangi suçluyu yakalarsa ne kadar bonus alıyor. Önce küçüklerden başladı. İşte 10 bonus, 20 bonus falan. Cinayet zanlısı için 30 bonus. Uyuşturucu dağıtımı 30-40 bonus. 100 bonusu kime veriyorlar biliyor musunuz, hangi suça? Polis gösteride molotof ve taş atan kişiyi yakaladı mı, 100 bonus alıyor. Şimdi bu bir zihniyet. Kaygı içindeyiz. Şimdi TEKEL işçilerinin grevinin 53. günü, insanlar aç binlerce kişi orada. Başbakanımız açıkladı ay sonunda kadar size süre dedi. Ne yani şimdi onların üzerine polisi mi salacağız? Onlar için daha yüksek bonus mu vereceğiz polise... Polisin jopu halk için kalkar mı? İnsanlar aç orada, çocukları ölüyor. En son Mizgin öldü biliyorsunuz. 14 yaşında bir kız çocuğu. Bu sistem daha doğrusu bu zihniyet bütün hücrelere yayılmış. İşimizin çok olduğunu gösteriyor ama umutsuz olduğumuz anlamına gelmiyor. Onların gücü çoksa bizim de ömrümüz çok.