Çelik, açılımda kararlılık mesajı verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, demokratik açılım sürecini kararlılıkla devam ettireceklerini açıkladı.

Çelik, açılımda kararlılık mesajı verdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, demokratik açılım sürecini kararlılıkla devam ettireceklerini belirterek, ''Ya biz bu meseleyi çözeriz, ya bu mesele bizi çözer'' dedi. Çelik, partisinin Hisar Düğün Salonu'nda düzenlediği ''Demokrasi ve Ulusal Gündem'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının, terör sorununun çözümü konusunda kendisinden önceki iktidarlar gibi ''böyle gelmiş böyle gider'' demediğini ve elini taşın altına koyduğunu söyledi. ''Daha öncekiler hep Mehmetçikleri, çocuklarımızı taşın altına koymuşlardı, bizim bunu sürdürmemiz mümkün değildi. Meseleye böyle bakacaksınız, dostumuzu düşmanımızı bizim çok iyi tespit etmemiz lazım'' diyen Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin sorunlarının çözümü için yoğun çaba harcadığını vurguladı. Hüseyin Çelik, ''Sayın Baykal keyfine bakarken, Oran'da yürüyüşünü yaparken, Antalya'ya gidip efendim yazın kulaç atarken, yüzerken, Sayın Başbakanımız Anadolu yollarında toz yutmaya devam ediyor. Başbakanımızı o açılıştan bu açılışa, o uluslararası toplantıdan bu uluslararası toplantıya sürekli milletinin içinde, halkının içinde olan bir lider olarak dolaşıyor'' diye konuştu.
Çelik, AK Parti kadrolarının adeta gecesini gündüz, çırasını yıldız yaparak halkına hizmet etmeye çalıştığını ifade ederek, ''Bütün bunlar sizin gözünüzün önünde cereyan ediyor. Bugüne kadar siz bize destek verdiniz, bizi yüreklendirdiniz, yüreğinizle bizim yanımızda oldunuz ve biz sizden bu desteği aldıktan sonra, bu desteğiniz devam ettiği sürece ülkenin hiçbir meselesini hasır altı etmeyeceğiz, hiçbirini halının altına süpürmeyeceğiz'' dedi.
Hüseyin Çelik, Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarının hepsini çözeceklerini, Türkiye'nin yaralarını saracaklarını kaydetti. Türkiye'de 30 yıldan bu yana kan aktığının, 30 yıldır kanayan bir yaranın olduğunun unutulmamasını isteyen Çelik, şunları kaydetti:
''Bizden kimse sihirbaz yöntemiyle, hokus pokus yöntemiyle çözüm beklemesin. Biz şapkadan tavşan çıkaran sihirbazlar falan değiliz, bu derdin devası vardır, sabır gerektirir. Sabırla biz inşallah Türkiye'de herkesin birbirini sevdiği, kucakladığı, kardeş kabul ettiği bir ortamı oluşturmak için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Biz bugüne kadar attığımız adımların hepsi cesur adımlardır. Eğer biz de 'bana ne' deseydik, 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' deseydik, bunların hiçbirine girmeye gerek yoktu. Ama görüyorsunuz ki hükümet gerçekten bu meselelere büyük bir cesaretle eğiliyor, bunu herkes görüyor. Ya biz bu meseleyi çözeriz, ya bu mesele bizi çözer.''
'KAVGAYLA BİR YERE VARILMAZ'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin tüm meselelerini çözme konusunda cesurca yola devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kavgayla bir sonuca varılmaz. Başta Başbakanımız olmak üzere bizim devlet adamlığı sorumluluğumuz, bizim düşmanlarımızı sevindirmemek için hassas davranmamız, hiçbir zaman zaafımız olarak değerlendirilmemeli. Biz sizin başınızı hiçbir zaman önünüze eğdirmedik, kendi başımızı da önümüze eğmedik. Bundan sonra da Allah'ın izniyle eğdirmeyeceğiz ve eğmeyeceğiz. Ama tabi cesur olmak demek Don Kişot olmak değil, yel değirmenlerine saldırmak değil, elini ateşe sokmak değil. Biz cesaretle yola devam edeceğiz, bizim hükümetimizin kitabında korkaklık yoktur, millet adına bir duruş vardır.'' Hüseyin Çelik'e daha sonra Adıyaman Belediye Meclisi kararı doğrultusunda ''Fahri Hemşehrilik'' unvanı ve beratı verildi.
Programı kapsamında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ü ziyaret eden Çelik, AK Parti İl Başkanlığının Kış Okulunda AK Partili gençlerle bir araya geldi. Çelik'in gençlerin sorularını yanıtladığı toplantı basına kapalı yapıldı. Bu arada, Hüseyin Çelik'in konuşma yaptığı Hisar Düğün Salonu'na katılımcılar üzerleri aranarak alındı. Ancak, bir süre sonra salonda TEKEL işçilerinin bulunduğunun ileri sürülmesi üzerine salon yeniden boşaltıldı. Daha sonra protesto eylemi gerçekleştirecekleri ileri sürülen bir grubun salona girmesine izin verilmedi.