Akaydın'dan ilginç benzetme

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Emine Erdoğan'ın GATA'ya türbanlı alınmaması ile ilgili olarak ilginç bir açıklama yaptı. Akaydın, 'Camiye ayakkabı ile giriliyor mu ki GATA'ya da türbanla girilsin.' dedi.

Akaydın'dan ilginç benzetme
Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Halkın Gündemi' isimli program öncesinde gazetecilere açıklama yapan Mustafa Akaydın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) alınmamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ EDEBİYAT YAPIYOR
Akdeniz Üniversitesi Rektörü olduğu dönemde de başörtüsüne karşı yasakçı tutumlarıyla sık sık gündeme gelen Mustafa Akaydın siyasi parti lideri gibi konuştu. Akaydın, AK Parti'yi edebiyat yapmakla suçladı.

ASKERİYEYE KÜSMEDİM
Türbana ilişkin son noktayı Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin koyduğunu söyleyen CHP'li Akaydın, ordunun kurallarının olduğunu ve kendisinin de yıllar önce kravatsız olduğu için ordu evine alınmadığını söyledi. "Ben de orduya alınmadım." diyen Akaydın, "Bu olaylardan dolayı ben askeriyeye küsmedim. Camiye ayakkabı ile girebiliyor muyuz? Nedir bu duygu sömürüsü. Bu suni gündemi ayakta tutmanın bir manası var mı?

BUNLARIN HEPSİ AYIP ŞEYLERDİR
Ordu demiş ki ben türbanı geleneksel Türk kadını örtüsü olarak kabul etmiyorum. Başörtülü olarak alabilirim ama türbanlı olarak alamam demiş. Olay bu kadar basit. Nedir bunu kaşıyıp da mağdur edebiyatı yapmak. Kadının başıyla kılıyla tüyüyle politika yapıp da oy avcılığı yapmaya kalkmak bunların hepsi ayıp şeylerdir." ifadelerini kullandı.