Van'da 109 köy yolu ulaşıma kapandı

Van'da belli aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 109 köy yolu ulaşıma kapandı.

Van'da 109 köy yolu ulaşıma kapandı
Belli aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı durma noktasına getirdi. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan 1860 rakımlı Tasmalı Geçi'nde trafik olumsuz yönde etkileniyor. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergahta çalışmalarını aralıksız sürdürürken, özellikle Kurubaş ve Tasmalı Geçitleri'nde buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapılıyor.

Sabahın erken saatlerinde işyerlerine giden vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Van Belediyesi Fen İşleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 200 kişilik bir ekip ve 12 iş makinesi, sabahın erken saatlerinde şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kar temizleme çalışmalarına başladı. Caddeden toplanan karlar, kamyonlarla şehir dışına taşındı.

İl Özel İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kar yağışının 109 köy yolunun kapanmasına neden olduğu belirtildi. Kar yağışı ile Van merkez ve Edremit'te 30, Bahçesaray'da 5, Çatak'ta 4, Erciş'te 9, Muradiye'de 17 ve Özalp ilçesinde de 45 köy olmak üzere toplam 109 köy yolu ulaşıma kapandı. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladığı bildirildi.