TBMM kavga yeri haline geldi

Bir günlük program için İzmir'e gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM kavga yeri haline geldi
Hafta içi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan yumruklu kavgaya değinen Kurtulmuş, 2002 yılından beri siyasi iktidar ve ana muhalefet partisinin atışmaları sonucu TBMM'nin çözüm yeri olmaktan çıkıp kavga yeri haline geldiğini söyledi. Halkın oylarıyla gönderdiği vekilleri bu şekilde kavga içinde görmelerinden dolayı vatandaşların rencide olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Aziz Türk milleti böyle bir Meclis'i hak etmiyor" dedi. Herkesin kendisine yakışan hareketleri yapması tavsiyesini yinelediğini dile getiren Kurtulmuş, parlamentonun iş göremez hale geldiğini ve bardağın taşırıldığını söyledi. Türkiye siyasetinin olgun bir hale getirilmesi gerektiğini anlatan Kurtulmuş, siyasi iktidar ve muhalefetin adam olması gerektiğini ve vakur bir siyaset yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kamplaştırıldığını ve kutuplaştırıldığını ifade eden Kurtulmuş, sürekli birbiriyle çekişen bir siyasi anlayışın hakim olduğunu ve bunun vatandaşlara hiçbir yarar sağlayamayacağını söyledi.

Darbe söylentileri hakkında da açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, siyasi iktidarın sivil anayasayı derhal oluşturması gerektiğini söyledi. Sivil anayasanın siyasi iktidarın sırtında bir borç olduğunu kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'de artık askerin siyasilere, siyasetçilerin hukukçulara müdahalesi gibi hiçbir kurumun hiçbir kuruma müdahalesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Tekel'in özelleştirme sürecini son derece yanlış bulduğunu da belirten Kurtulmuş, hükümet Tekel fabrikalarını bir bir kapatıp yabancıların fabrika açmasına izin verdi ve tütünü artık conilerden, corçlardan alır hale geldik" dedi. Mevcut iktidarın Derviş-Fischer programını sürdürdüğünü belirten Kurtulmuş, yapılan özelleştirmeler ve tarımdaki kotalar sonucu ülkede 19 milyon 200 bin işsizin oluştuğunu sözlerine ekledi.