Rendsburg'da ilk ezan

Almanya'nın Rendsburg Merkez camisinde ilk ezan 'Cuma namazı' için okundu...

Rendsburg'da ilk ezan
Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde Almanya İslam Toplumu'na bağlı (BIG) Rendsburg Merkez camisinde ilk ezan Cuma namazı için cami imamı Hamdi Uygun tarafından okundu.

Rendsburg Belediye Başkanı Andreas Breitner önceki gün yaptığı açıklamada, anayasal özgürlük ve din hürriyeti kapsamında minareden ezan okunması yönünde karar alındığını açıklamıştı.

Belediye meclisi haftada 7 gün 5 vakit ezan ve ayrıca sela okunmasına da izin verilmişti.

İlk etapta toplumu alıştırmak için sadece cuma günleri öğle namazı, 1 yıl sonra da sabah 06.00 ile akşam 22.00 arasına denk gelen namazlar için ezan okunacağını belirten BİG Başkanı Ramazan Uçar, “Her ne kadar haftada 7 gün ezan okunması yönünde belediyeden izin çıkmışsa da, biz toplumu ezana yavaş yavaş alıştırmak istiyoruz. Bu nedenle ilk olarak cuma günü öğle ezanı okuduk. Bir sonra da haftada 7 gün ve 5 vakit, sabah 06.00 ile 22.00 arasına denk gelen saatlerde ezan okuyacağız” dedi.

Uçar, 1,5 milyon Avroya mal olan caminin hayırsever Müslümanlar'ın bağışlarıyla inşa edildiğini, banka kredisi kullanılmadığını sözlerine ekledi.

Schleswig-Holsetin Eyaleti Başbakanı Peter Harry Carstensen'in de katılımıyla görkemli bir törenle açılan Osmanlı ve Selçuklu mozaiği ile donatılmış 26 metre yüksekliğinde 2 minaresi bulunan caminin yapımı 10 yıl sürmüştü.