Putin iktidar partisini fırçaladı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, iktidar partisi Birleşik Rusya'nın yöneticilerini fırçaladı.

Novo Ogaryovo devlet rezidansında parti yöneticileri ile bir araya gelen Putin, halkla temas halinde olmalarını, tutamayacakları sözleri veren basit siyasetçi konumuna düşmemelerini istedi.

Rusya ekonomisinin 2009'un ikinci yarısından itibaren düzlüğe çıkmaya başladığını, 2010'nun sonunda da sosyal alanda önemli iyileşmeler olacağını ifade eden Putin, parti yöneticilerinin özellikle bölgelerde halkla yakın temas halinde olmalarını ve şikayetlere de kulak vermeleri gerektiğini söyledi.

Başarının ancak bu şekilde gelebileceğini kaydeden Putin, "Verimli ve iyi bir şekilde organize olmuş yönetimin çözemeyeceği sorun yoktur. Aksi durumda anarşi ortaya çıkar. Bir kez daha tekrarlıyorum. İnsanlarla doğrudan temas halinde olma çok önemli. Bunu yapmayan tüm siyasi girişimler kilitlenir. Bunu dikkate almanızı istiyorum." dedi.

Halka söz verip sonra da yerine getirilmemesinin en büyük hatalardan biri olduğuna işaret eden Rusya Başbakanı, "Öncelikle her şeye söz vermemeliyiz. Adımız 'Bay söz veren'e çıkmamalı. İnsanların beyinlerini yıkayarak iktidara gelen, ardından da insanları kendi sorunları ile baş başa bırakan bir siyasetçi olmamalısınız. Sorunları doğru bir şekilde öncelikle algılamalıyız. İnsanlar problemlerle karşılaşınca bunları paylaşmalıyız. İnsanlar bizim sorunlara çözüm üretme gayreti içimde olduğumuzu bilmeli." şeklinde konuştu.

Son olarak da hataların kabul edilmesinden korkulmaması gerektiğini ifade eden Putin, "Hatalarımızı kabul etmeliyiz. Analiz yaparak düzeltmeliyiz. Bunun için insanlarla iletişim halinde olmalısınız. Bunu doğru bir şekilde yapabilirsek, insanlar da bizi destekler." değerlendirmesinde bulundu.


Mart ayında Rusya'nın bazı bölgelerinde yapılması planlanan kısmi yerel seçimlerden önce Kaliningrad'da 10 binden fazla kişinin hükümeti protestosu Putin'i endişelendirdi. Moskova ve St. Petersburg'da düzenlenen izinsiz gösterilerde de yüzlerce kişi gözaltına alındı. Gösterilere Komunist Parti, Adaletli Rusya Partisi ve Liberal Demokrat Parti gibi parlamentoda bulunan partilerin de katılması iktidar partisini harekete geçirdi. Kaliningrad'a çıkarma yapan Kremlin ve Birleşik Rusya'dan üst düzey yöneticiler, bölgede incelemelerine devam ediyor.