Kırıkkale'de öğrencilere eğitim desteği

Kırıkkale'de yoksul öğrencilere eğitim desteği veriliyor.

Kırıkkale'de öğrencilere eğitim desteği
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye milli eğitime bağlı okullarda özel dershanelerdeki gibi ders verildiğini söyledi.

Eğitimsiz bir toplumun batmaya mahkum olduğunu ifade eden Güner, yapılan çalışmanın olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek, "Fakir öğrencilerimize yapılan bu çalışmanın çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Bu sisteme yeni geçtik. Maddi anlamda ailelerinin durumu yetersiz olan öğrencilerimize hafta sonları okullarda ders verdiriyoruz." dedi. Eğitimin öğretmenlere ek ders ücreti ödenerek yapıldığını açıklayan Vali Güner, tüm okullarda böyle bir ders uygulaması başlattıklarını ifade etti. Bu çalışmanın Kırıkkale'de eğitim seviyesinde yükselme sağlayacağını kaydeden Güner, "Her sene devam ettirmeyi düşünüyoruz. Her şey öğrencilerimizin başarısı için." diye konuştu.

Yapılan çalışma sayesinde ilköğretim ve liselerde okuyan çocukların sınavları daha rahat kazanacağını belirten Güner, öğrencilerin en iyi konumlara gelmesinin hem kendilerini hem de ailelerini sevindirdiğini sözlerine ekledi.

Vali Güner, okullara ücretsiz 100 temel eser kitaplarını dağıttıklarını, yapılan çalışma sayesinde öğrencilerin okuma alışkanlığını artırdıklarını da kaydetti.