İstanbul'da yaşamak canlarına yetti.

Şikayet korosunu kurdular. Ne mi anlatıyorlar?Trafik çilesinden, sokaklara, otobüs tacizlerinden şemsiye kullanmayı bilmeyenlere İstanbul'un derdini.İstedikleri daha yaşanabilir İstanbul!

İstanbul'da yaşamak canlarına yetti.
Şikayet etmek insanın en doğal hakkı. "Neden ortada bir sürü problem varken herşey yolundaymış gibi davranalım ki?" diye yola çıkan İstanbul’un şikayetçileri, bu şehrin kirli çamaşırlarını ortaya dökmek için şehrin sakinlerine ve şikayetlerine güveniyor!
Sanatçı Tellervo Kalleinen (Finlandiya) ve Oliver Kochta-Kalleinen'nın (Almanya) başlattığı Şikayet Korosu projesi üzerine 2009 Aralık ayında CUMA-Güncel Sanat Ütopyaları'nın katılım çağrısı ile bir araya gelen İstanbul Şikayet Korosu; İstanbul hakkındaki şikayetlerini dinlemeye davet ediyor!

İSTANBUL ŞİKAYET KOROSU SUNAR

Amerikalı kompozitör Michael Ellison'ın İstanbul şikayetleri için yaptığı bestesini sigortacısından, emekli banka memuruna, işletmecisinden grafikerine, mimarından ögretmenine kadar farklı kesimlerden ve yaş dilimlerinden oluşan İstanbul Şikayet Korosu seslendirecek. Koro, hiçbir bir şarkı söyleme veya müzik bilgisi kriteri olmaksızın kuruldu.
Şikayet Korosu parçasının sözleri sadece üç haftalık bir prova süresince Michael Ellison önderliğinde koro üyeleri tarafından geliştirildi ve beste ise Ellison tarafından gene bu süre içerisinde yapıldı. Koro katılımcıları gazete ve internet ilanları aracılığı ile toplandı.
Şehrin çeşitli bölgelerinde performanslarını sergilemek ve şikayetlerini dile gitrmek için bir araya gelen İstanbul Şikayet Korosu Cumartesi saat 14.00 Şişhane Metrosu, Meşrutiyet Caddesi Çıkısında Bilsar Binası önünde performanslarını seslendirecek. Sizler de bu koroya eşlik edip şikayetlerinizi dile getirmek istiyorsanız, sizleri de bekliyorlar...