Hamile kadını kurtarma mücadelesi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde kardan yolları kapalı olan Andaçlı köyünde doğum sancıları çeken bir kadın, sağlık ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından güçlükle hastaneye ulaştırıldı.

Hamile kadını kurtarma mücadelesi
Patnos'a 10 kilometre uzaklıktaki Andaçlı köyünde oturan ve dokuzuncu çocuğuna hamile kalan Sitiye Güçin'in (44) doğum sancıları tuttu. Hasta yakınlarının ihbarı üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, önce yoğun fırtına ve tipi yüzünden ulaşıma kapanan Andaçlı köyünün yolunu açtı, ardından sağlık ekipleri hasta kadına ulaştı. Ekipler, sıfırın altında 15 derecede, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı bölgede tipi ve fırtına yüzünden zaman zaman zor anlar yaşadı.

Andaçlı köyüne ulaşan sağlık ekipleri, doğum sancıları çeken Sitiye Güçin'i kısa süreliğine ambulansta tedavi etmeye çalıştı. Daha sonra ekipler, Güçin'i ambulansla Patnos Devlet Hastanesi'ne götürdü. Güçin, yaklaşık bir saat sonra bir erkek bebek dünyaya getirdi. Hasta yakınları ise köye gelen sağlık ekibinin arasında kadın doğum uzmanının olmamasını tepkiyle karşıladı.

Kadının eşi Alican Güçin, ''Eşimi birkaç defa Patnos'a hastaneye götürdüm ancak hastanede kadın doğum uzmanı yoktu. Benden hastamı özel muayenehaneye götürmem istendi ama oraya götürecek param yoktu. Maddi durumum olmadığı için hastamı eve geri getirdim. Bu akşam da sancıları tutunca 112'yi aramak zorunda kaldım'' dedi.

Hasta kurtarma ekibinin başında bulunan Patnos Özel İdare Müdürü Vekili Adnan İnan, son günlerde kar yağışından dolayı köy yollarının kapandığını belirterek,''Yol açma ekiplerimiz ne kadar çalışsa da yağan kar ile fırtına ve tipi açılan yolları yeniden kapatıyor. Her şeye rağmen güç şartlar altında hastamızı kurtarmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik" diye konuştu.