Gazetecilere hizmet ödülü

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilikte 50 yılını tamamlayan 63 gazeteciye ''Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü'' verdi.

Gazetecilere hizmet ödülü
İGC tarafından Pamucak Sürmeli Oteli'nde düzenlenen ödül gecesinde bir konuşma yapan Cemiyet Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, bu yıl bir ilke imza atarak mesleğin emektarlarını ödüllendirme kararı aldıklarını ifade etti.

İzmir basınına 50 yıl ve üzeri hizmet veren ve yaşı 70'i aşan üyelere ''Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü'' verdiklerini söyleyen Sertel, ''Ustalarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunmak ve onları genç kuşaklara tanıtarak örnek alınmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yıl ilki yapılan bu ödül töreni geleneksel olarak her yıl tekrarlanacaktır'' dedi.

Törende bir konuşma yapan Selçuk Kaymakamı Aziz İnci ise gazeteciliğin saniyelerle yarışılan, hata yapma lüksü bulunmayan bir meslek grubu olduğunu belirterek, ''Gazeteciler adeta cephede savaşanlar kadar cesur olmak zorundalar'' dedi.

Törende Ahmet Güleç, Ahmet Refik Utlulığ, Arslan Alpşalcı, Atilla Bediz, Aytaç Şenel, Aytekin Yenisey, Beliğ Beler, Cavidan Sakarya, Çetin Eraslan, Dengiz Toprak, Erdoğan Örnek, Erel Şarman, Ergin Saydam, Ergun Onarır, Erhan Ünver, Erkin Usman, Erol Akıncılar, Ertan Sakızlı, Günay Oğuz, Günay Şimşek, Gündoğan Kaplan, Güner Sungurtekin, Haluk Besen, Haluk Cansın, Haluk Narbay, Işık Saygın, İhsan Öztamer, Kaya Çelikkanat, Kemal Moralı, Muammer Yüksel, Mustafa Turhanoğlu, Mümin Sertbaş, Necla Çapman, Nedim Çapman, Nejat Yada, Nihat Uytun, Nurettin Tekindor, Nurten Doğan, Oktay Köse, Önder Sümer, Özcan Bolkol, Prof. Dr. Özcan Özal, Salim Çatalkaya, Sanal Suten, Saruhan Ayber, Selman Erdoğdu, Sezai Güven, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Şemsettin Demircioğlu, Şenol Çetin, Şenol Devrim, Şerif Mehmet Salım, Turhan Başkur, Türkmen Parlak, Uğur Umur, Ünal Tümin, Ünal Türkeş, Yaşar Sezginer, Yıleri Atamer, Yılmaz Tok, Yusuf Pakman, Yücel Ertugay ve Zeynel Kozanoğlu hizmet ödüllerini aldı.