Cesur site geri döndü!

En gizli bilgileri açığa çıkartan ama maddi kaynak yüzünden kepenk indiren cesur site geri dönüyor!

Cesur site geri döndü!
Wikileaks 2006 yılında kurulmuştu. Kurulurken verdiği söz çok gizli ve tartışmalı konuları aydınlatmak, gizli belgeleri yayınlamaktı. Bunu yaparken de kendilerine gizli bilgileri ileten kişilerin kimliklerini gizli tutacaklarını ve iletilen bilgilerin doğruluğunu onayladıktan sonra yayınlayacaklarını söylemişlerdi. Ayrıca dünyanın farklı yerlerine yayılan sunucular, olası bir sansüre karşı sitenin her zaman açık kalmasını sağlıyor. Fakat site yöneticileri tüm bunları gerçekleştirmek için gereken parayı toplamakta sorun yaşadılar ve sizlere daha önce aktardığımız gibi kepenk indirmek zorunda kaldılar.

Wikileaks sitesinin yöneticileri bir yıl daha tüm bilgileri yayınlamaya devam edebilmek için gerekli en az paranın 200 bin dolar olduğunu söylemişti. İkinci hedefleri ise 600 bin dolar toplayabilmekti. Bu sayede çalışanlara maaş verebileceklerini ve yasal konularda danışacakları bir avukat tutabileceklerini de söylemişlerdi.

Yakın zamanda sitenin Twitter hesabında ilk hedef olan 200 bin doların toplandığı duyuruldu. Bağışlar sayesinde en azından bir yıl daha yola devam edebileceklerini açıkladılar. Buna rağmen bu haber hazırlandığı sırada henüz site açılmamıştı ve ne zaman açılacağına dair bir bilgi de verilmedi.