Borcunuz var deyip sayacı söküyorlar

ASKİ Genel Müdürlüğü Ankaralıları ''Borcunuz var. Sayaçları sökeceğiz'' diye ev ve işlerine gelen kişilere karşı dikkatli olunması yönünde uyardı.

Borcunuz var deyip sayacı söküyorlar
ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç da bu yöntemle Mamak, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut ve Kazan ilçelerinden 240 abonenin su sayacının çalındığını bildirdi.
Çalınan sayaçların tamamının mekanik olduğunu belirten Kılıç, ''Yaptığımız araştırmada sayaçların, üzerindeki sarı metal için çalındığını tespit ettik. Piyasa değeri 3-4 lira arasında değişen bu metali hurdacılara satarak kazanç elde ediyorlar'' dedi.
ASKİ'ye yapılan şikayetler sonucunda hırsızların çok farklı yöntem kullandıklarının belirlendiğini ifade eden Kılıç, en ilginç olanının ise ASKİ'den geldiklerini söyleyen kişilerin ''Komşunuzun su borcu var. Bu nedenle tüm dairelerin sayaçlarını söküp götüreceğiz'' demeleri olduğunu kaydetti.
Kılıç, bir kişinin su borcu yüzünden aynı apartmanda oturan diğer abonelerin su sayacının sökülmesi gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığını vurgulayarak, vatandaşların kapılarına gelen bu tip kişilerin kimliklerine bakmaları ve arabalarının plakalarını almaları uyarısında bulundu.
Kamil Kılıç, ''Abonelerimiz gelen kişilerden herhangi bir işlem yapmadan önce mutlaka görevli kartlarını göstermelerini istesin. Şüphelendikleri bir durum olursa da ALO 155 Polis imdat ile Alo 185 numaralı telefonlara bildirsinler'' dedi.