'Allah MHP'ye iktidar nasip etmeye...'

Bahçeli 4 medya patronuna ağır şekilde yüklendi.Cevap da gecikmedi.

'Allah MHP'ye iktidar nasip etmeye...'
MHP lideri Bahçeli'nin "servetlerinin kaynağı şaibeli" diye ağır şekilde suçladığı gazetelerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bahçeli'nin tehdit kokan suçlamasına aynı şekilde karşılık verdiler.. Kimisi ciddiye almadı kimisi özür bekledi kimis de "iktidar nasip etmesin" dedi.

MHP liderinin koalisyon dönemindeki tutarsızlıklarını yazan Sabah yazarı Mehmet Barlas, Bahçeli'yi ciddiye almazken "Devlet Bahçeli'nin sataştığı patronlar buna takılmasın..." dedi.

Bugün yazarı Nuh Gönültaş ise çok daha sertti. Gönültaş "Allah MHP'ye iktidar nasip etmeye..." sözüyle tepkisini dile getirdi.

Hatırlanacağı üzere Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt dünkü köşesinde "Bahçeli'ye yakışmadı" demiş ve eklemişti: "Öfke ile kaleme alınmış bu açıklamanın açtığı yaranın tadilini bekliyoruz."

Ciner cephesi

Bahçeli'nin AKP yandaşlığıyla suçladığı patronlardan sadece Turgay Ciner, Habertürk internet sitesinden kısa bir açıklama yaparak iddialara tepki gösterdi. Ferit Şahenk, Ahmet Çalık ve Akın İpek tarafından kamuoyuna yönelik bir açıklama gelmedi.

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli 2 Şubat tarihinde Meclis'te yaşanan olaylara iliştin yazılı açıklamasında şunları söylemişti: "Bu konuda AKP destekli hısım ve akrabalardan oluşan medyadan çarpıtılmış haberler beklemek doğaldır. Ancak servetinin kaynağı şaibeli olan ve elindeki medya gücünü ticari faaliyetleri için iktidara kiralayan medya patronlarından Ahmet Çalık, Akın İpek, Turgay Ciner ve Ferit Şahenk'in elindeki haberleşme vasıtaları ve elemanları ile partimize yönelik karalamaların odağı haline geldikleri görülmektedir. Söz konusu olan medya temsilcilerinin gerçeğe aykırı ve ahlaken sorunlu yayınlarının devamı halinde, aziz milletimiz bunları affetmeyecek ve milliyetçi, ülkücü irade ise bu ahlaksızlığı asla unutmayacaktır."