Türk Ulaşım-Sen'de eğitim seminerleri

30 Ocak 2010 tarihleri arasında Türk Ulaşım-Sen teşkilatı, Genel Merkez Yönetim Kurulu, Ankara-1, Ankara-2, Ankara-3, Karabük ve Kayseri Şube Başkanları, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, işyeri temsilci ve baştemsilcilerinin katılımıyla eğitim programını gerçekleştirdi.

Türk Ulaşım-Sen'de eğitim seminerleri
İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan toplantıda ilk konuşmayı Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız yaptı. Akyıldız konuşmasında özetle;” Çalışma hayatında, sendikalara neden ihtiyaç duyulduğu?, Sendikaların kuruluş mücadelesi ve günümüze gelene kadar bu mücadele içerisinde sekiz toplu görüşme yapmış, ikisinde uyuşmazlık, altısında da mutabakat metni imzalanmıştır. Sendikalar, hükümetlere karşı tüm iyi niyetlerini sergilemişler, Toplu görüşmenin sonuçları olan Mutabakat ve uyuşmazlık hallerinin her ikisini de denemişler, ancak, hükümetler gerek Uzlaştırma Kurulu kararlarını keyfiyet olarak değerlendirmiş, gerekse Mutabakat metnini kanunun amir hükmüne rağmen 90 günde sonuçlandırması gerekirken, bunu da keyfiyet olarak değerlendirmiş, mutabakata varılan konuların bir çoğu hayata geçirilmemiştir. Bundan dolayı 25 Kasım 2009 tarihinde Konfederasyonlar bazında anlaşarak bir günlük iş bırakma eylemini hep birlikte gerçekleştirdik. Hizmet kolunuzda siz değerli arkadaşlarım gerekli hassasiyet ve özveriyle bunu yerine getirdiniz. Büyük iş başardınız. Sizleri tebrik ediyorum. Sadece kendi hizmet konulunuzda böyle bir mücadeleyi başlatmadınız, ülkemizde tüm hak gaspına uğrayan sosyal kesimler içinde örnek oldunuz. Sizleri bir kez daha bu eyleminizden dolayı tebrik ediyor, çalışma hayatınızda huzur, başarı ve sağlık temenni ediyorum” dedi.

Ardından söz alan Genel Başkan Nazmi Güzel özetle ; “Burada buluşmamızın temel amacı 15 Mayıs’ta yetki mücadelesinde, teşkilatımızın daha pozitif ve motive olmuş şekilde sahaya inmesidir. Motive olmuş, bilgiyle donanmış bir teşkilat mevcut durumdan çok daha ileri gidecektir.

Geçmişte çok çalıştık ancak kendimizi iyi ve tam ifade etmekte zaman zaman zorlandığımıza tanık oldum. Dilerim bugünkü eğitimimiz bu sorunumuzu ortadan kaldıracaktır." dedi.
Daha sonra Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim uzmanı Murat Ertan tarafından Ankara-1, Ankara-2, Ankara-3, Karabük, Kayseri Şube Başkanları Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Baştemsilci ve Temsilcilerine iletişim, motivasyon ve teşkilatçılık konuları hakkında sunum yapıldı.