Patrik Kirill'den 'kutsal aile' çağrısı

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, erkek ve kadın arasında kutsal bir anlaşma olan nikahın ve aile değerlerinin korunmasını istedi.

Patrik Kirill'den 'kutsal aile' çağrısı
Moskova'da Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Baltık Cumhuriyetleri Hıristiyan Mezhepler arası İstişare Komisyonu toplantısı yapıldı. "Hıristiyan aile küçük bir kilise ve sağlam toplumun temelidir" başlığı altında gerçekleştirilen toplantıya eski Sovyet coğrafyasında faaliyet gösteren çeşitli Hıristiyan örgütü temsilcileri katıldı.
Konuklara hitap eden Kirill "Çeşitli mezheplere mensup biz Hıristiyanlar erkek ve kadın arasındaki birliğin kutsallığını öngören dinimizin norm ve değerlerine bağlı olmamız lazım. Çeşitli ülkelerde yaşayan Hıristiyanların bu konudaki görüşü de benzer" dedi.
Rus patrik, aile ile ilgili sorunların çözülmesi için Hıristiyan dünyasının önemli katkı sağlaması gerektiğini de belirtti.
KİLİSE SÖZCÜSÜ: AİLE İLE DERİN KRİZ YAŞIYORUZ
Rusya Ortodoks Kilisesi Dış Kiliseler Sorumlusu Metropolitan İlarion ise günümüzde aile ve sosyal ilişkilerde derin krizin yaşandığına dikkat çekti. İlarion, "Ailedeki krizin nedeni egoizm ve tam bağımsız olmaya çalışmaktır. Günümüzde aile ve akraba ilişkilerindeki kriz, öksüz çocuklar, sokağa atılan minikler, çok sayıda boşanma, evlatları tarafından unutulan yaşlı insanlar, intihar olaylarının ve kurtajların artması, tüm bunlar ailede ve sosyal ilişkilerde derin bir krizin yaşandığını gösteriyor" diye konuştu.