'Haksız ifadeleri şiddetle reddediyoruz'

Ciner Medya Grubu, dün yaptığı yazılı açıklamada, medya gruplarını hedef gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye cevap verdi.

'Haksız ifadeleri şiddetle reddediyoruz'
MHP lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı yazılı açıklamada, medya gruplarını hedef göstermişti. Bahçeli, "Servetinin kaynağı şaibeli olan ve elindeki medya gücünü ticari faaliyetleri için iktidara kiralayan medya patronlarından Ahmet Çalık, Akın İpek, Turgay Ciner ve Ferit Şahenk'in elindeki haberleşme vasıtaları ve elemanları ile partimize yönelik karalamaların odağı haline geldikleri görülmektedir. Söz konusu olan medya temsilcilerinin gerçeğe aykırı ve ahlaken sorunlu yayınlarının devamı halinde, aziz milletimiz bunları affetmeyecek ve milliyetçi, ülkücü irade ise bu ahlaksızlığı asla unutmayacaktır" demişti. Bu açıklamaya ilk tepki Ciner Grubu'ndan geldi. İşte o açıklama...


MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin 2 Şubat günü Meclis'te yaşanan olaylarla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında Ciner (Habertürk) Medya Grubu'nun da ismen zikredildiği medya değerlendirmelerine yer verilmiştir.

Ciner (Habertürk) Medya Grubu faaliyette bulunduğu tüm alanlarda hukukun üstünlüğüne inanan, bağımsız, özgür, çoğulcu ve objektif yayın çizgisine sahip onurlu, saygın ve güvenilir bir iş ve medya grubudur.

Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamasında yer verdiği hakaret içeren hiçbir ifadenin Ciner -Habertürk Grubu'na yakıştırılabilmesi , izafe edilebilmesi mümkün değildir. Bu haksız ifadeleri açıkça ve şiddetle reddediyoruz.
Demokrasilerde medya-siyaset ilişkilerinin sorunlu ve tartışmalı bir alan olduğu bilinen bir husustur. Tarafların birbirlerini karşılıklı olarak bazen ağır eleştirilere tabi tutması da gene her demokratik ülkede rastlanabilecek bir olgudur.

Bununla birlikte, hedef gösterme, tehdit etme ve hakaret içeren beyanlarda bulunmanın demokrasi ve hukuk dışılığında da hiçbir kuşkuya yer yoktur.

Sayın Devlet Bahçeli'nin, Habertürk Grubu'na yönelik haksız beyanlarının Habertürk Grubu ve yayınları hakkında yeterli ve doğru bilgilere sahip olmamasından kaynaklandığına inanmak istiyor ve Ciner -Habertürk- Grubu olarak gururla sahip çıktığımız objektif ve çoğulcu yayın çizgimizi bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Ciner (Habertürk) Medya Grubu