Gencoğlu hapse atılabilir

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, müvekkilinin direkt cezaevine gönderilebileceğini söyledi.

Gencoğlu hapse atılabilir
Mahkemece hakkında verilen karar doğrultusunda, tutuklanan Avukat Erol Halka, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin dün itibariyle tutuklandığını ve cezaevine konulduğunu hatırlatarak, bu gün Erzurum'da bir takım temaslarda bulunduğunu ifade etti.

Hava muhalefeti olmaması halinde Gençoğlu'nun Erzurum'a geleceğini dile getiren Av. Halka, "Kendisi Erzurum'a geldikten sonra adliyeye intikal edecek. Yasal işlemler yapıldıktan sonra mahkemeye çıkacak, oradan da askeri cezaevine geçebilir. Burada ihtimmalik oluşuyor. Hukuki açıdan farklı görüşler var.

Mahkemenin kararından geçen maddenin, mahkemeye çıkarıldıktan sonra esasa dair bir takım soruya muhatap olup ondan sonra bir değerlendirme yapılacağı görüşü de hakim veya direk cezaevine intikalinin söz konusu da var. Bugün tüm gün detaylı çalışma yapmaya çalıştık. Yarını bekleyeceğiz. Eskişehir'den gelen bilgisayarların imajları alınıyor. Arkadaşlarla beraber bunları inceliyoruz. Mahkemeye intikal edilecek söz konusu bilgisayarlarda hiç bir suç unsuru yok. Müvekkilim mahkemede suç isnad edilen konularda çok doyurucu mantıklı cevaplar verdi." ifadelerini kullandı.