Erdoğan, MHP'ye sert çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yaşanan kavga kriziyle ilgili olarak başlayan tartışmada MHP'ye sert bir dille yüklendi. Erdoğan, 'Bunlar bir batağın içinde battıkça batıyorlar' dedi.

Erdoğan, MHP'ye sert çıktı
Yeşilay Cemiyeti'nin programına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un "Özür beklediği" yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Türkiye’den özür dilemesi gereken bir parti varsa MHP’dir. MHP’li milletvekilleridir" diye konuştu.

Erdoğan, MHP'nin Türkiye’de bir başbakanın eşi, inancı gereği başörtüsü sebebiyle bu ülkede hasta ziyaretine gitmeye mani olanlara karşı çıkacağına, bunu destekler bir tavır içinde olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Onun da ötesine geçerek, şahsımla alakalı, biz asla tahammülümüz mümkün değil. ‘Peygamberlik isnat edilen başbakan’ yaklaşımı, 'ben Müslüman’ım' diyen bir insanın ağzına alamayacağı bir tabirdir. Ama MHP’li bir milletvekili ağzına almıştır. Buna tahammül etmek mümkün değildir. Ben partimin çatısı altında ‘bu tür yaklaşımları olan bir insanı zaten tutmam’ dedim. Çünkü biz tabuları yıkmak üzere geldik. Tabuları inşa etmek için değil. Biz hiçbir zaman kalkıp da, bunu konuşmak dahi istemiyorum da, şahsımla ilgili izahatta bulunmak ve dün şecaat arz ederken sirkatin söylüyorlar. Hala gene yanlış üzerine yanlış yapıyorlar. ‘Eğer peygamberlik zinciri bitmesiydi, Erdoğan peygamberlik bekliyordu.’ Böyle saçmalık olur mu? Bunlar bu kadar battıkça batıyorlar. Bunlar bir batağın içindeler zaten."