Engeller hep birlikte aşılacak

Türkiye bedensel engelliler spor federasyonu başkanı Mustafa Veysel Gülpınar, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı makamında ziyaret etti.

Engeller hep birlikte aşılacak
Mustafa Veysel Gülpınar ziyarette Engellilerle ilgili federasyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Federasyon Başkanı Gülpınar; "Türkiye'de tek resmi federasyonu Türkiye Engelliler spor federasyonudur. Ülke genelindeki başarıların yanı sıra dünya klasmanında bilek güreşi,badminton, voleybol, tenis,yelken,atletizm,okçuluk,halter,yüzme ve ampute futbol branşlarında bir çok madalyalar kazanarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik"dedi.

Belediye başkanı Yakup Odabaşı Türkiye Engelliler Federasyonun ülke ve dünyada klasmanındaki başarılardan dolayı teşekkür ederek; "Engelleri hep birlikte aşacağız" dedi. Odabaşı; "Gölbaşı Belediyesi olarak Engelli Danışma Merkezi kurduk ve çalışmalara başladı. Özürlülerin belediye hizmetlerinden yararlanmasını kolaylaştırmak için gerekli yapılanmayı başlattık. Engellilerimizin sosyal yaşantısı içerisindeki tüm engellerin kaldırılması için gerekli çalışmalar en kısa zamanda yapılarak hayata geçirilecek.Özürlü vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesini sağlamak, sosyal yapılanmadaki donatıları özürlü vatandaşlarımızın faydalanacağı şekilde düzenlemesini sağlayacağız. Özürlülerin sorunları öncelikli sorunlardır. Sizlerle beraber tüm engelleri birlikte aşacağız" diye konuştu.

Federasyon Başkanı ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na üzerinde kazandıkları başarıları yazılı bir sporcu forması hediye etti.