Amasra Müzesi onarılıyor

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Amasra Müzesinin onarım ihalesinin 12 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Amasra Müzesi onarılıyor
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Müzesinin onarım ihalesinin gerçekleşeceğini bildirdi. Geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Bartın ve Amasra ziyareti sırasında Amasra müzesinde de incelemelerde bulunduklarını belirten Milletvekili Tunç, "Müzenin onarımı için Sayın Bakanımızdan talepte bulunmuştuk. Sayın bakanımız da onarım için gerekli olan 103 bin liralık ödeneğin Bartın İl Özel İdaresine gönderilmesi talimatını verdi. 12 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan ihalenin ardından Müzenin onarımı gerçekleşecek" dedi. Amasra'nın antik bir yerleşim merkezi olması ve tarihi eser açısından zengin olması nedeniyle İnşasına 1884'te Bolu mutasarrıfı İsmail Kemal Bey tarafından başlanan, ancak yarım kalan 1975 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca satın alınarak 1976'da yapımı tamamlanan Amasra müzesi 30 Ocak 1982 tarihinde onarılarak ziyarete açılmıştı.
Müze tek katlı olup 2'si arkeolojik, 2'si etnografik olmak üzere, 4 teşhir salonu bulunuyor, eserlerinin büyük bölümü Amasra ve yakın çevresinden derlenen Amasra müzesinde zaman içerisinde meydana gelen hasar ve yıpranmalar nedeniyle onarıma ihtiyaç duyuluyordu.