Yardım dağıtan valiye soruşturma

Tunceli'de 29 Mart yerel seçimleri öncesinde yardım dağıtan valiye soruşturma talebi Danıştay tarafından kabul edildi.

Yardım dağıtan valiye soruşturma
Danıştay, Tunceli'de 29 Mart yerel seçimleri öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ücretsiz beyaz eşya dağıtan dönemin Tunceli Valisi olan Giresun Valisi Mustafa Yaman hakkında soruşturma açılması talebini kabul etti.

29 Mart yerel seçimleri öncesi Tunceli il merkez ve ilçelerinde dağıtılan beyaz eşyalar, dönemin Valisi Mustafa Yaman hakkında soruşturma açılmasına neden oldu.

YSK SEÇİM RÜŞVETİ DEDİ YARGITAY İSE DAĞITIM ŞEKLİ YANLIŞ DEDİ

YSK tarafından 2 kez Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu üzerine, İçişleri Bakanlığı konunun incelenmesi için 2 müfetişi görevlendirmiş ve müfetişler hazırladıkları raporda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar vermişlerdi.

Müfetişlerin raporunu inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyu daha farklı bir açıdan ele alarak, soruşturmanın eksik yürütüldüğü, beyaz eşya alımı ile ilgili ihale şartnamesine uyulmadığı, ihalesiz beyaz eşya alındığı ve beyaz eşya dağıtımının doğrudan vakıflar tarafından yapılması gerekirken eşyaların alındığı firmalar tarafından yapıldığını belirterek, bu durumun yasalara aykırı olduğunu ve Vali Yaman hakkında soruşturma açılması gerektiğine hükmederek, Danıştay'a itirazda bulundu.

YARGITAY İSTEDİ, DANIŞTAY KABUL ETTİ

Danıştay'ın ilgili dairesinde yapılan duruşmada, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporun yetersiz olduğunu ve Vali Mustafa Yaman hakkında yeniden soruşturma açılması kararını verdi.

Danıştay'ın kararından sonra müfettişler Tunceli Valiliği'nden ve beyaz eşya dağıtımı yapan ilçe kaymakamlarından beyaz eşya alımı ile ilgili olarak yapılan ihalelerin ve ihalesiz alınan bütün malların bilgi ve belgeleri ile beyaz eşyaların dağıtımı ile ilgili yapılan bütün çalışma ve faaliyetlerin belgelerini istedi.

Tunceli Valiliği ve kaymakamlıklar talepler doğrultusunda ellerindeki bütün belge ve bilgileri İçişleri Bakanlığı'na gönderdi.