VW'den yeni oyuncak!

Alman VW'in yeni compact coupe'si görücüye çıktı

VW'den yeni oyuncak!
Volkswagen spor görünümlü hibrit Coupe konspetini tanıttı.

Detroit motor fuarı sona erdi fakat etkileri halen sürüyor. Bu yıl fuara çevreci otomobiller damgasını vurdu. Birçok firma elektrikli ve hibrit konseptleriyle boy gösterdi. Bu konseptlerin dikkat çeken yanı ise şık ve spor görünümlü olmaları.

Hibrit konseptler artık otomobil piyasasının en çok ilgi gören modelleri. Bazı firmalar hibirt otomobilleri piyasaya sürerken birçoğu da bu konuda çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Bu firmalardan biri de Volkswagen. Detroit motor fuarında tanıtılan Compact Coupe adlı konsept hibrit teknolojisine sahip. Tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken konsept eğer üretilirse çok tutulan bir model olabilir. Önden bakıldığında Scirocco'yu andıran Compact Coupe yan taraftan ve arkadan ise Audi A5'in adeta kopyası gibi. Audi'nin de Volkswagen çatısı altında faaliyet gösterdiği düşünürsek bu çok da şaşılacak bir durum değil. İç dizayn da Passat ve Jetta'dan alınmış. İç tasarımda bu modellere göre sadece çok ufak farklılıklar bulunuyor.

Compact Coupe'nin asıl farkı ise gövdesinin altında bulunuyor. Audi, Volkswagen ve Seat'ın otomobillerinde de kullanılan 1.4 litrelik turboşarjlı TSI motor 150 beygir gücüne rağmen düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Ayrıca bu motorun karbon emisyonu da 98g/km gibi düşük bir değerde.

Compact Coupe'nin elektrik motoru ise 27 beygir güç üretiyor. Böylece aracın toplam gücü 177 beygir oluyor. İki motor bir arada kullanıldığında araç 0'dan 100'e 8.6 saniyede çıkıyor. 7 ileri DSG şanzıman ise saatte 227 kilometrelik son sürati sağlıyor.

Aracın elektrik motoru benzinli motor ile şanzıman arasına konulmuş. Böylece istenildiğinde benzin motoru devreden çıkarılıp sadece elektrik motoru ile sürüş yapılabiliyor. Rejeneratif geri beslemeli fren sistemi de frene basıldığında 1.1 kWh'lik bataryayı şarj ediyor.

Aracın ön farları Bi-Xenon ve arka farları da LED teknolojisine sahip. Bu far sistemleri düşük elektrik tüketimi ile gündüz ışığında bile maksimum görünürlük sağlıyor. Döşemelerde kullanılan beyaz deri ve orta konsolda bulunan 8 inçlik dokunmatik ekran Compact Coupe'nin önemli detaylarından.

Volkswagen aracın üretimi ile alakalı henüz bir tarih açıklamadı. Fakat alman firmanın hibrit araç araçlar üzerinde yaptığı yatırımları düşünürsek bu aracı yakın zamanda yollarda görebileceğimizi öngörebiliriz.