Topbaş'a Kanada heyetinden ziyaret

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Mark Bailay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı mekânında ziyaret etti.

Topbaş'a Kanada heyetinden ziyaret
Saraçhane'deki Başkanlık Sarayı'na gelen Bailay ile Topbaş yaklaşık yarım saat basına kapalı görüştü.

GÖRÜŞMEDEN MEMNUN AYRILDI

Ziyaretin sonunda gazetecilere açıklama yapan Bailay, İstanbul'da bulunmaktan ve Topbaş ile görüşmekten çok memnun olduğunu ifade etti.

Bailay, ''Kanadalılar olarak 'İstanbul'un gelişiminde nasıl faydalı olabiliriz, nasıl bir şeyler sağlayabiliriz', bunu görüşmek için bugün buradaydım'' diye konuştu.

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay ve heyetinin de İstanbul'da olduğunu hatırlatan Bailay, birlikte İstanbul'u gezmekten büyük onur duyduklarını söyledi.

''İSTANBUL BİZİ ÇOK ETKİLEDİ''

Bailay, kendisinin ve Bakan Peter MacKay'ın İstanbul'dan ve güzelliklerinden çok etkilendiğini dile getirerek, ''Ama İstanbul'un havası bugünlerde Kanada havası gibi... Yine de çok etkilendik. Çok güzel bir gezi gerçekleştirdik'' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Bailay'ın nezaket ziyaretinde bulunduğunu dile getirerek, Kanada ile olan ilişkileri daha da geliştirmek adına görüştüklerini ifade etti.

''KANADA İLE İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK''

İstanbul'da bugüne kadar fahri konsolosluk bulunduğunu, bu yıl itibarıyla bir başkonsolosluğunun kurulması konusunda karar verildiğini ve bu adımın atıldığını vurgulayan Topbaş, bundan böyle İstanbul ile Kanada arasındaki ilişkilerin daha bir kurumsal şekilde yürütüleceğini belirtti.

Topbaş, ziyarette 2010 Avrupa Kültür Başkenti konusunda da müzakereler yaptıklarını kaydederek, İstanbul'da devam eden Nato Savunma Bakanları toplantısına ilişkin de görüştüklerini anlattı.

Kadir Topbaş, ''Zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Toronto arasında bir iş birliği protokolümüz var. Kurulacak başkonsolosluk, ilişkileri daha da geliştirmeye vesile olacaktır. Şimdiden İstanbul Kanada başkonsolosluğunun İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.