'Sigara terörden zararlı'

Başbakan yaptığı konuşmada 'Sigara tehlikeli boyutlarda. Sulusuna da kurusuna da karşıyız' diye konuştu.

'Sigara terörden zararlı'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sigara tüketimi terörden bile daha zararlı boyutlara ulaşmıştır. 'Hem kurusu, hem sulusu, hepsine karşıyız" dedi.
Başbakan Erdoğan, Yeşilay tarafından Swissotel'de düzenlenen, Kapalı Alanlarda Tütün Ürünlerinin Kullanımını Engelleyen Yasanın Kabul Edilişinin İkinci Yıl Dönümü Ödül Töreni'ne katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Erdoğan, şunları söyledi:

"Sigara tüketiminin en aza inmesi için çok büyük duyarlılık gösteriyoruz. Aslında Anayasa'ya bağlılığını ifade edenlerin, Anayasa'nın 56. maddesinden hareketle de böyle bir sorumluluğun, böyle bir yükün altında olduğunu bilmeleri lazım."

PASİF İÇİCİ DE OLMAK İSTEMİYORUM

Sigara kullanımı konusundaki hassasiyetiyle ilgili olarak, zaman zaman medyada veya çeşitli platformlarda, "Başbakan kendisi sigara içmediği için başkalarının da sigara içmesini istemiyor' denildiğine şahit olduğunu belirten Erdoğan, "elbette ben aktif bir kullanıcı olmadığım gibi ama altını çizelim, ben pasif bir kullanıcı da olmak istemiyorum" dedi.

Sigara yasağının yumuşatılması için girişimde bulunan milletvekillerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletin vekilleri atılan böyle bir adımın karşısına dikilebiliyor. Örneğin şu anda anamuhalefet partisinin iki milletvekili ne yazık ki komisyonda tekrar yeni bir önerge vermek suretiyle bu yasayla ilgili değişiklik talebinde bulunuyorlar. Şunu çok açık net söyleyeyim; bizim iktidarımız döneminde böyle bir değişikliğe asla müsaade etmeyiz. Bu karar verilmiştir, bu yasa çıkmıştır ve bu iş bitmiştir."

Erdoğan, kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin yasaklanmasıyla ilgili olarak, "Bu işte görevli ekiplerin yaptıkları denetimler sonucunda yasaya uyum oranı yüzde 99 olarak müşahede edilmiştir" diye konuştu.