Kars kara teslim

Kars'ta etkili olan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı...

Kars kara teslim
Kent merkezinde bir anda bastıran kar yağışı ve tipi vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar altındaki hayat kamerelara bir başka şekilde aktarıldı.

En düşük hava sıcaklığının gündüz 4 derece ölçüldüğü kentte akşam saatlerinde bir anda hava değişti. Sıcak ve güneşli hava yerini kar ve tipiye bıraktı. Kısa süre içinde göz gözü görmez oldu ve her taraf beyaza büründü.

Trafikte seyreden araçların bile güçlükle hareket ettiği kentte sürücüler kaza yapmamak için adeta ter döktü. Yayalar, karşıdan karşıya geçmekte de oldukça zorlandı.

Yollar kısa sürede buz pistine dönünce belediye ekiplerine haber verildi ve ekipler ana caddelerde tuzlama çalışması yaptı.

Kirpikleri ve kaşları buz tutanlar evlerine gitmek için koşmaya başladı. Bazı vatandaşlar uzun süre sıcak giden havalara nazar değdiğini, yeniden kara kışa teslim olduklarını belirtti.

Esnaflar ise tipi altında bile işyerlerinin önünü temizleyerek yayaların rahat geçişlerini sağladı.

Gündüz 4 derece olan hava sıcaklığı akşam saatlerinde eksi 7 dereceye kadar düştü. Kentte tipi etkisini sürdürüyor.