Hırsızlar Kütahya'yı mesken tuttu

Kütahya'da son günlerde yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları bezdirdi.

Hırsızlar Kütahya'yı mesken tuttu
Polis vatandaşın daha dikkatli olmasını istiyor. Ama vatandaş ne yapacağını bilmiyor. Son 10 gündür meydana gelen bazı hırsızlık olayları durumu ortaya seriyor.

Asayiş yönünden Türkiye'nin en sakin illerinden biri olan Kütahya'da son 4 aydır hırsızlık olaylarının gözle görülür şekilde artması vatandaşı tedirgin ediyor. Kütahya polisi her fırsatta vatandaşın tedbir alması gerektiğini duyururken son 10 gün içinde meydana gelen hırsızlık olayları tedirginlik verici noktaya ulaştı. Kütahya Asayiş Şubesi ekipleri meydana gelen hırsızlık olaylarının bir bölümünün faillerini kısa sürede ortaya çıkarıyor. Gündüz hırsızlıklarının arttığı konusunda yakınan bazı vatandaşlar, Kütahya dışından gelen kişilerin burada hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikten sonra hemen kaçtıklarını ifade ediyor.

Geçtiğimiz hafta bir evden para ve altın çalındığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre, S.Ç. adlı kadın, Dumlupınar Mahallesi'ndeki evine uzun süredir tanıdığı kadınlar S.U. ile kızı E.U'nun geldiğini, onlar gittikten sonra cüzdanındaki 50 lira para ile yatak odasındaki takı kutusu içinde bulunan 700 lira değerindeki altın künyenin yerinde olmadığını fark ettiğini öne sürerek, polise başvurdu. Polis tarafından hırsızlığı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlatıldı. Geçen hafta yaşanan diğerbir hırsızlık olayında, iki araçtan CD çalarları çaldığı iddia edilen 3 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, Gaybiefendi Mahallesi'nde yan yana park halinde bulunan K.B. ve Y.S'ye ait araçlardan CD çalarların çalındığının bildirilmesi üzerine polis ekiplerince çalışma başlatıldı. Mahallede polisin ''dur'' ihtarına uymayan araç, takip sonucu durduruldu. Söz konusu CD çalarlar bu araçta bulunarak, sahiplerine teslim edildi. CD çalarları çaldığı öne sürülen araçtaki S.K, Ç.E. ve Y.A, gözaltına alındı.

Altıntaş ilçesinde yaşanan diğer bir hırsızlık olayında ise, madeni yağ satışı yapılan iş yerinden hırsızlık yapıldığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre, sabah Altıntaş Sanayi Sitesindeki iş yerine gelen E.B, demir kapının sert bir cisimle zorlanarak içeriye girildiğini ve çeşitli özelliklerde 7 bin 144 litre yağ, 2 adet trafik seti, 13 adet akü, 14 adet 3'er litrelik antifriz ile 270 adet bilyenin çalındığını belirledi. E.B'nin başvurusu üzerine hırsızlığı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için polis tarafından çalışma başlatıldı. Kütahya'da bir iş yerinden mutfak aletleri çaldığı iddia edilen 2 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, Gazi Kemal Mahallesi'nde ucuz ev eşyası satılan iş yerinin sorumlusu S.K, buradan hırsızlık yapmaya çalışan 2 kişiyi yakaladığını öne sürerek, polise başvurdu. Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, 5 sarımsak rendesi, 4 çaydanlık içi süzgeç, 3 musluk filtresi, 2'şer metal çırpıcı, tüp gaz çakmağı, saplı çay süzgeci ve bir yaylı masa mandalını çalmaya çalıştığı belirlenen G.B. ve S.U, gözaltına alındı.