En çok eleman arayan sektörler

Türkiye'de en çok eleman arayan sektör Telekom ve bilişim oldu.

En çok eleman arayan sektörler
İnsan kaynakları alanında online hizmet sunan Kariyer.net tarafından hazırlanan aylık istihdam endeksi raporlarının sonuçlarına göre son aylarda eleman ilanlarında en büyük artış bilişim ve Telekom sektörlerinde oldu. Krizden az etkilenen sektörler arasında yer alan bilişim, 635 ilan ile Aralık 2009'da son iki yılın en yüksek ilan sayısına ulaştı.

Yapılan açıklamada,istihdam endeksi sonuçlarına göre, en çok ilan gelen şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, en çok aranan pozisyonların başında ise ise satış temsilcisi, satış danışmanı ve sekreter gibi meslek grupları geldi.

"Son aylarda bilişim sektöründe kriz öncesinden bile daha fazla iş ilanı geldi" diye konuşan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, bilişim sektörünün performansını değerlendirerek. "Bilişim rekor üzerine rekor kırıyor. Krizden az etkilenen sektörler arasında yer alan bilişim, 2008-2009 yılının en çok iş ilanını Ekim ayında yayınlayarak bir rekora imza attı. Ekim'de bilişimden, kriz öncesinden bile daha fazla iş ilanı geldi. Sektör, Nisan 2008'de 463 olan ilan sayısını yüzde 7'lik bir artış ile geçti. Kasım'da ilan sayısı biraz daha azalmakla birlikte aynı seviyeyi korudu. Aralık ayına baktığımızda ise son iki yılın en yüksek ilan sayısına ulaşan sektörlerden biri olduğunu gözlemliyoruz" dedi.