CHP'de kavgalı seçim

Cumhuriyet Halk Partisi'nin olaylı geçen Çekmeköy Başkanlığı'nın 1. Olağan Kongresi'ni İlçe Başkanı Mustafa Tokmak kazandı.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi’nde kazanan taraf İlçe Başkanı Muzaffer Tokmak oldu. Erdoğan Bozkurt ve Muzaffer Tokmak’ın aday olduğu kongre oldukça çekişmeli geçerken, zaman zaman kavgalar da yaşandı. CHP’nin İstanbul’daki son kongresinin bir diğer önemi ise adı başka partilere geçtiği söylenen Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi’nin il delegesi seçilmesi oldu.

Delege sistemi kavga çıkardı

CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresi 24 Ocak’ta yoğun kar yağışı ve soğuğa rağmen yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kongreye CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Parti Meclis Üyeleri Berhan Şimşek ve Önay Alpago da katılarak birer konuşma yaptılar. Delegelerin seçim döneminde yapılan yanlışlar ve delege yazımı ile ilgili eleştirilerinin yoğun olarak dile getirdiği kongrede iki taraf arasında kavga da yaşandı. Berhan Şimşek kavgayı zorlukla bastırdı.

Örgüt tek vücut olmalı

Yaşanan arbedenin ardından bir konuşma yapan Şimşek, kongrenin bir yarış olduğunu belirterek, “Burada kim kazanırsa kazansın hedef partinin kazanmasını sağlamaktır. Artık, birbirimizi kırarak, yok ederek başarılı olunmadığını hepimizin çok iyi öğrenmiş olması gerek. Genel seçimleri almak için bu örgütün birbirini kırması değil tek vücut olması gerekiyor” diye konuştu. Çekmeköy’de oturan Parti Meclis Üyesi Önay Alpago ise yerel seçimleri yargıda kaybettiklerini iddia ederek, “Başbakan sürekli olarak ‘benim valim, benim genel müdürüm, benim bakanım’ diyor. Yani devletin resmi görevlilerini kendi elemanı olarak görüyor. Şimdi sırada ‘benim hâkimim’ lafını çoğaltmak. Bizim Çekmeköy’de seçimi kaybetmemize neden olan da başbakan’ın hâkimlerinden biriydi” ifadesini kullandı.

26 oyla Tokmak kazandı

Delegelerin ve parti yetkililerinin konuşmalarının ardından başkan adayları söz aldı. İlk konuşmayı yapan Erdoğan Bozkurt üye listelerini ve delege yazımlarını eleştirdi. Muzaffer Tokmak ise söz konusu üyelerin geçen yönetimler döneminde yapıldığını ifade ederek en kısa sürede üyelik güncellemelerinin yapılacağını söyledi. Her iki adayda kim kazanırsa kazansın salondan el ele çıkacaklarını ifade ettiler. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Muzaffer Tokmak 151 oyla yeniden ilçe başkanı seçilirken rakibi Erdoğan Bozkurt ise 125 oyda kaldı.

Sipahi: TDH’da değil CHP’deyim

29 Mart seçimlerinde mensubu olduğu ANAVATAN Partisi’nden CHP’ye geçen ve Çekmeköy’de belediye başkanı adayı olan Hüseyin Sipahi, bu kongrede hakkında çıkan söylentileri de yalanlamış oldu. Kongrede bir konuşma yapan Sipahi, adeta seçim döneminin de özeleştirisini yaptı. Sipahi AKP ile alınacak bir rövanşlarının olduğunu da ifade etti. Konuşmasının ardından sorularımızı cevaplayan Sipahi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün liderliğini yaptığı TDH’ya geçtiği yönünde haberlerin doğru olmadığını belirterek, “Ben sonuna kadar CHP’deyim. Hiçbir yere gitmedim” diye konuştu.