Çankırı'da teşkilatlanma çalışmaları

Bem-Bir-Sen, Çankırı'da teşkilatlanma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çankırı'da teşkilatlanma çalışmaları
Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç ile Genel İdari ve Mali Sekreteri Gürkan Alper, Çankırı’da çeşitli temaslarda bulundu.

Çankırı İl Başkanı Ömer Altuntaş’ın da katılımıyla, Belediye Meclis Salonu’nda üyelerle bir toplantı gerçekleştiren Sevinç ve Alper çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Bem-Bir-Sen olarak yerel yönetim çalışanlarının sıkıntılarını yakından takip ettiklerini dile getiren Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, yapılan çalışmalarla bu sıkıntıları asgariye indirme gayretinde olduklarını ifade etti. Sevinç toplantıda şunları kaydetti: “Bizler kamu çalışanları adına sendikacılık yaparken, kazanılmış haklardan geriye gitmeme, yeni kazanımlar elde etme ve dünya ölçeğinde çalışma koşulları ilkelerinin bizim memurlarımıza da sağlanması koşulunu ön planda tutuyoruz. Anayasa’da ve uluslararası sözleşmelerde belirtilen hususları esas alarak belediyelerde sosyal denge sözleşmeleri yapıyoruz. Ancak Sayıştay, imzalanan bu sözleşmelere zimmet çıkarmak suretiyle hak ihlali yapmaktadır. Bu sorunun da en kısa sürede çözülmesi için genel merkezimiz çalışmalarına devam etmektedir.”


Toplantının ardından Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret eden Be-Bir-Sen heyeti, personelin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Heyet, çalışma barışının sağlanması için gerekli koşulların yerine getirilmesini vurguladı.

Görüşmenin ardından Çankırı İl Özel İdaresi’ne geçen Bem-Bir-Sen heyeti, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Sendikala faaliyetleri hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulunan heyet, Sendikanın İl Özel İdaresi’ndeki durumunu değerlendirdi.