Adana'da teşkilatlanma çalışmaları

Bem-Bir-Sen heyeti Adana'da teşkilatlanma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Adana'da teşkilatlanma çalışmaları
Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç ile Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı, teşkilat çalışmaları kapsamında Adana’da çeşitli temaslarda bulundu. Sevinç ve Karslı’nın yaptıkları ziyaretlere Adana İl Başkanı Mehmet Ünüvar da eşlik etti.

lk olarak Yüreğir Belediyesi’ni ziyaret eden Bem-Bir-Sen heyeti, Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile makamında bir araya geldi. Belediye çalışanların sorunlarını ve taleplerini Başkan Çelikcan’a ileten Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, belediye-sendika ilişkilerine de değinerek karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik diyalog ve uzlaşı içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı ise ziyarette yaptığı konuşmasında sosyal denge sözleşmelerine değindi. Karslı, Bem-Bir-Sen’in belediyelerle yaptığı sosyal denge sözleşmelerinin, hem çalışan hem de işveren açısından avantajları bulunduğunu ifade ederek çalışanların maaşlarına katkı yapılmasıyla motivasyonlarının arttığını, işverenin ise personelinden daha iyi verim aldığını söyledi.

Yüreğir Belediyesi’nin ardından Sarıçam Belediyesi’ne geçen Bem-Bir-Sen heyeti, Belediye Başkanı Ahmet Zembilci’yi ziyaret etti. Belediyede yaşanan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunan heyet çalışanların mağdur edilmemesin istedi. Başkan Zembilci ise belediyenin maddi sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek belediye personelinin alacaklarının muhasebeye borç olarak kaydedildiğini söyledi.