4 Şubat'ta hayat duracak

Türk-İş Genel Merkezi'nde, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın da aralarında bulunduğu işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının Genel Başkanları bir araya geldi. Toplantıda 4 Şubat 2010'da üretimden gelen güçlerini kullanma kararı alındı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Konfederasyonlar 4 Şubat 2010'da üretimden gelen güçlerini kullanma kararı aldıklarını bildirdiler.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin sorunlarının çözülmediği için, işçi ve memur sendikaları konfederasyonları olarak 4 Şubat 2010'da üretimden gelen güçlerini kullanma kararı aldıklarını bildirdi.

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, Türk-İş Genel Merkezi'nde bir araya gelerek, daha önce aldıkları eylem kararını gözden geçirdi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, daha önce Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla 3 Şubat Çarşamba günü yapmayı kararlaştırdıkları ''üretimden gelen gücü kullanma'' eylemini, gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra 4 Şubat'ta uygulama kararı aldıklarını bildirdi.

Kumlu, eylemin 08.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen de ülke genelinde, 4 Şubat 2010 günü diğer Konfederasyonlarla ortak hareket ederek üretimden gelen güçlerini kullanacaklar.