Vakıf soyguncuları yakalandı

Giresun'un Keşap ilçesinde tefecilik yaptığı, kamu kurumları ile vakıfları zarara uğrattıkları iddia edilen 8 kişi tutuklandı.

Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedilen zanlılardan birinin sorgusu ise sürüyor.

Jandarma ekiplerince, Keşap ilçesinde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile vakıf ya da derneklerin adını kullanıp dolandırıcılık ve resmi belgelerde sahtecilik yaparak bu kurumları zarara uğrattıkları, ayrıca ''Zimmet'', ''Rüşvet'', ''Yalan beyanda bulunma'' ve ''Tefecilik'' gibi suçlara da karıştıkları belirtilen çıkar amaçlı bir suç örgütünün elebaşı ile 28 üyesine yönelik çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Gözaltına alınan zanlılardan A.T, E.C, H.Ş, K.A, M.A, Ş.K, Y.C, Z.A. ve H.K, Keşap Jandarma Komutanlığındaki sorgularının ardından serbest bırakılmış, suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen M.A. ile A.K, İ.Ö, İ.D, Y.A, R.T, H.A, H.K, A.A, F.K, M.K, M.Y, F.A, Ş.Ç, M.Y, G.D, C.A, K.E, M.Ş. ve G.B. ise ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Adliyeye sevk edilen 20 kişiden C.A, G.B, K.E, A.K, A.A, F.K, F.A, G.D ve M.Y alınan ifadelerinin ardından adli kontrol şartı ile, M.Y ve Ş.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlılardan H.A, İ.D, M.Ş, R.T, H.K, İ.Ö, M.K ve Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elebaşı olduğu iddia edilen M.A'nın ise duruşmasına devam edildiği bildirildi.