Sarıkamış'a kayakçı akını

Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı, kristal karıyla meşhur Kars Sarıkamış Kayak Merkezi kayakçı akınına uğradı.

Kristal karıyla meşhur Kars Sarıkamış Kayak Merkezi, sömestr tatiliyle kayakseverlerin akınına uğradı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı kayak merkezine akın eden aileler, renkli ve eğlenceli dakikalar yaşadı. Aileler bir yandan kayak yapmanın tadını çıkartırken diğer yandan da çocuklarına kayak yapmayı öğretti. Sömestr boyunca renkli bir tatil geçirdiklerini belirten öğrenciler ise ailelerine ve kayak hocalarına teşekkür etti.

ÇAMKAR Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, bölgede hizmet veren diğer turizm sektörleri ile sömestr tatili ve 14 Şubat Sevgililer Günü için çok özel aktivasyonlar yapacaklarını söyledi.

Mart ayı itibariyle otelin İranlı turistler tarafından büyük bölümünün rezerve edildiğinin altını çizen Eroğlu, Kars'a 50 kilometre uzaklıkta ve 2 bin 700 metre yükseklikteki Sarıkamış Kayak Merkezi'nin, zorluk derecelerine göre 17 kilometrelik 5 ayrı pistinin bulunduğunu dile getirdi.

Kış mevsimini doyasıya yaşamak isteyen kayak severleri, otellerin hazırladığı birbirinden güzel aktivasyonların beklediğine işaret eden Eroğlu, Ender bulunan kristal kara sahip Cıbıl Tepe (Bayrak Tepe) Kayak Merkezi yılın birçok günü güneşli olmasına rağmen özelliğini kaybetmediğini vurguladı.

Sarıkamış'ın kış turizmi için önemli bir merkez olma yolunda ilerlediğini kaydeden Eroğlu şunları kaydetti: "Çığ tehlikesinin olmadığı merkezde pistler sarıçam ormanları ile çevrili olduğundan rüzgâra karşı korunaklı. Sarıçam Kayak Tesisleri 2 bin 400 kişi kapasiteli bilgisayar donanımlı telesiyej sistemine sahip. Biri 55 odalı ve 132 yataklı ve diğeri ise 120 standart oda, 11 köşe oda, 5 suit ve 4 kral daireli 5 yıldız ayarında bir otelin bulunduğu Sarıkamış Kayak Merkezi'ne, İstanbul'dan havayolu ile 1 buçuk saatte ulaşılabiliyor. Otellerin havaalanı transfer hizmeti verdiği Sarıkamış Kayak Merkezi'ne 45 dakika süren keyifli bir yolculuğun ardından gelinebiliyor."