Nokia için Ovi Orion!

Nokia Ovi Orion isimli bu cep telefonu özel olarak tasarlandı; keşke gerçek olsa dedirtiyor.

Recumbu'nun tasarladığı bu konsept cep telefonu, Nokia'nın kötü anılarını uyandırabilir.

Yapılan konsept tasarım çok etkileyici, ancak tasarlanma amacı Nokia'nın başarısız bir denemesiyle aynı: Süper oyuncu cep telefonu.

Nokia daha önce N-Gage ile bunu başarmaya çalışmış, ancak büyük bir hezimete uğramıştı. Garip şekilli N-Gage, harcanan para ve emeğe karşılık verememişti. Nintendo DS ve Sony PSP gibi el konsolları da zaman içerisinde mobil oyun boşluğunu fazlasıyla doldurmayı başardı.

Ancak bu tasarıma dönersek çok etkileyici olduğunu görüyoruz. Hem ergonomik bir cep telefonu, hem de dokunmatik ekran ile klavyeyi ilginç bir şekilde birleştiriyor. Elbette her iyi fikir pratikçe çok başarılı olmuyor ama tasarlayanlar oldukça emek harcamış ve ortaya orijinal bir tasarım çıkartmış.

Nokia Ovi Orion

Recumbu hiç kimsenin süper bir oyun telefonu yapmadığını belirtiyor.

Apple'ın tonla iPhone oyunu sattığını, ancak FPS ya da futbol oyunlarını bu cepte oynamanın pek mümkün olmadığını aktarıyor.

Nintendo DS ve Sony PSP'ye yaklaşan bir oyun keyfi için tasarladıkları bu cep telefonunu, zamanının ilerisinde olduğu için başarısız oldu diye düşündükleri N-Gage'in yeni hali olarak düşünüyorlar.

Ovi Orion konsepti için "iPhone Wii ise, Ovi Orion Xbox ve Xbox Live" diyorlar. Kendileri yaptıkları için biraz övüyorlar tabii ki ama tasarım ve modelleme oldukça güzel. Elbette galerimizde kendiniz gördükten sonra değerlendirme yapmak size kalmış.